Κόσμος

Καλωσήρθατε στη ροζ… λίμνη! (ΦΩΤΟ)

Βρίσκεται στη μακρινή Αυστραλία, περιβάλλεται από ευκάλυπτους κι αν τη δει κανείς από μακριά μοιάζει με… τσιχλόφουσκα!

Κρυμμένη σε μία ζούγκλα ενός νησιού της δυτικής Αυστραλίας η πλάτους 600 μέτρων λίμνη Hillier είναι γνωστή από παλιά. Πού οφείλεται όμως το ροζ χρώμα του νερού της, δεν είναι ακριβώς γνωστό….

Η λίμνη Hillier Βρίσκεται  στο νησί Middle, στο μεγαλύτερο από τα νησιά του αρχιπελάγους Recherche.  


 
Αν κάποιος βάλει σε ένα μπουκάλι νερό από τη λίμνη θα διαπιστώσει ότι παραμένει ροζ κάτι που σημαίνει ότι δεν πρόκειται για οφθαλμαπάτη.


Το 1802 καταχωρήθηκε στα περιοδικά του εξερευνητή Matthew Flinders ο οποίο την ανακάλυψε ανεβαίνοντας στο ψηλότερο σημείο του νησιού.
 
Από τότε έγιναν πολλές έρευνες για να διαπιστωθεί τι είναι αυτό που χρωματίζει το νερό ροζ. Σύμφωνα με μερικούς επιστήμονες μια πιθανή εξήγηση είναι κάποιοι μικροοργανισμοί και φύκια που δίνουν αυτή τη ροζ απόχρωση στο νερό.

Διαβάστε

Τα καλύτερα βίντεο της Πέμπτης!

Τρυφερό video: Σκύλος υιοθέτησε άρρωστο γατάκι!

Συγκινητικό: Σκύλος προσπαθεί να σώσει ψάρια! (βίντεο)

Υπναράς σκύλος μισεί το πρωινό ξύπνημα…

Όταν η γάτα προσπαθεί να πιει νερό από τη βρύση…

Τίποτα δε σταματά αυτή τη γάτα!

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Καταδικασμένος για τη δολοφονία των παιδιών του ο 66χρονος που χτύπησε άγρια τον Οζγκιούρ Οζέλ στην Κωνσταντινούπολη
Ο 66χρονος ανέφερε πως επιτέθηκε στον πρόεδρο της τουρκικής αξιωματικής αντιπολίτευσης καθώς είχε νευριάσει που απορρίφθηκε η αίτηση για κάρτα σίτισης που είχε υποβάλει στο CHP
O άνδρας που επιτέθηκε στον πρόεδρο της τουρκικής αξιωματικής αντιπολίτευσης 1