Κόσμος

Αυξήθηκε ο τουρισμός στη Σλοβενία

Αύξηση 3% το πρώτο επτάμηνο του 2014, έναντι της αντίστοιχης περσινής περιόδου κατέγραψε ο αριθμός των διανυκτερεύσεων στη Λιουμπλιάνα , εξέλιξη που χαρακτηρίζεται ενθαρρυντική από τους αρμόδιους φορείς του τουρισμού.

Από τον τουριστικό οργανισμό Turizem Ljubljana εκτιμάται ότι, μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, ο αριθμός των διανυκτερεύσεων θα μπορούσε να “αγγίξει” το ένα εκατομμύριο.

Σύμφωνα, με το Τουριστικό Κέντρο Πληροφοριών, τον Ιούνιο, η Λιουμπλιάνα κατέγραψε 91.572 διανυκτερεύσεις (-3% έναντι του Ιουνίου του 2013). Ωστόσο, τον Ιούλιο, οι διανυκτερεύσεις παρέμειναν στα ίδια επίπεδα με πέρυσι και διαμορφώθηκαν στις 130.585.

Με βάση τις τρέχουσες τάσεις, οι τουριστικοί φορείς εκτιμούν ότι, η Λιουμπλιάνα θα παραμείνει ελκυστικός προορισμός για ξένους επισκέπτες. Μάλιστα, σημειώνουν ότι, ο τουριστικός οδηγός Lonely Planet, πρόσφατα, συμπεριέλαβε τη Λιουμπλιάνα ανάμεσα στους κορυφαίους δέκα προορισμούς στην Ευρώπη για το 2014.

Ο μεγαλύτερος αριθμός επισκεπτών στη Λιουμπλάνα προέρχεται από τη Γερμανία και ακολουθούν η Σερβία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Κροατία, οι ΗΠΑ, η Γαλλία, η Αυστρία και η Ρωσία. Οι ξένοι επισκέπτες μένουν στη Λιουμπλιάνα περίπου δύο μέρες έκαστος.

Διαβάστε

Συνεχίζουν και “ψηφίζουν” Ελλάδα οι Αυστριακοί

Χωρίς σταματημό τα “λουκέτα” στο Ηράκλειο – Μόνη εξαίρεση ο τουρισμός

Αμερικάνικα δημοσιεύματα: Η Ελλάδα κορυφαίος προορισμός διακοπών

Στο -50% και πάνω ο εσωτερικός τουρισμός – Τι λέει η υπουργός Τουρισμού

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Συναγερμός» στο Λονδίνο: Γιγαντιαίες ταυτόχρονες πορείες ακροδεξιών και αντιρατσιστών
Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν στο Λονδίνο με κάλεσμα του Τόμι Ρόμπινσον, ηγετικής φυσιογνωμίας της βρετανικής ακροδεξιάς, ενώ απέναντι αντιρατσιστές ακτιβιστές οργάνωσαν αντιπορεία
Η τεράστια διαδήλωση στο Λονδίνο 2
Ντόναλντ Τραμπ σε ΝΑΤΟ: «Αν κάνετε ό,τι λέω, ο πόλεμος στην Ουκρανία θα τελειώσει – Θα επιβάλω κυρώσεις στη Ρωσία όταν όλοι κάνουν το ίδιο»
«Αυτός δεν είναι ο πόλεμος του Τραμπ (δεν θα είχε ξεκινήσει ποτέ αν ήμουν Πρόεδρος!), είναι ο πόλεμος του Μπάιντεν και του Ζελένσκι» έγραψε στο
Ο Ντόναλντ Τραμπ 8
Δολοφονία του Τσάρλι Κερκ: Έκρηξη αναφορών σε «εμφύλιο πόλεμο» στα social media στις ΗΠΑ
Οι αναφορές στον όρο «εμφύλιος πόλεμος» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εκτοξεύτηκαν μετά τη δολοφονία του ακροδεξιού influencer Τσάρλι Κερκ, αποκαλύπτοντας την ακραία πόλωση της αμερικανικής κοινωνίας, αναλύουν οι New York Times
Άνθρωποι συγκεντρώνονται κατά τη διάρκεια αγρυπνίας για τον ακροδεξιό ακτιβιστή και σχολιαστή των ΗΠΑ Τσάρλι Κερκ 4