Πολιτική

Στο σφυρί το Καστρί! Η Σοφία Παπανδρέου πουλάει 4 μεζονέτες

Τα χρέη στην εφορία που πλησιάζουν τις 700.000€ οδηγούν την Σοφία Παπανδρέου, κόρη του Ανδρέα Παπανδρέου, να πουλήσει τις τέσσερις μεζονέτες στο Καστρί που πήρε με αντιπαροχή.

Το πολυτελές κτίριο, μέσα στο πράσινο, που αποτελείται από τέσσερις μεζονέτες είναι μήλον της έριδος για πολλούς ενδιαφερόμενους, που τις τελευταίες μέρες πηγαινοέρχονται στη «γειτονιά των Παπανδρέου», όπου δεσπόζει η ιστορική βίλα «Γαλήνη» για να εξετάζουν τις προς πώληση βίλες.

Τις μεζονέτες στο 5,5 στρεμμάτων οικόπεδο, στις οδούς Ανατολικής Ρωμυλίας, Παπαφλέσσα και Δάφνης στο Καστρί, “περιεργάζονται” κτηματομεσίτες και υποψήφιοι αγοραστές.

Μπορεί η είδηση πως έχει μπει πωλητήριο στο… Καστρί να έγινε γνωστή πριν μερικές μέρες, όμως η Σοφία Παπανδρέου, που βρίσκεται στο Τορόντο του Καναδά, είχε εδώ και μήνες ξεκινήσει τη διαδικασία πώλησης του κτιριακού συγκροτήματος που πήρε με αντιπαροχή.

Οι φόροι ακίνητης περιουσίας και μια σειρά άλλα χρέη προς την εφορία έφεραν την κόρη του Ανδρέα Παπανδρέου να χρωστά στην εφορία περί τις 700.000 ευρώ. Ένα μέρος από αυτά τα χρέη, τα 200.000 ευρώ, έχουν ρυθμιστεί και πληρώνονται οι δόσεις ενώ υπάρχει σε εκκρεμότητα ένα άλλο μεγάλο ποσό που θα πρέπει κι αυτό να ενταχθεί σε διαδικασία ρύθμισης αλλιώς θα καταστεί ληξιπρόθεσμο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Έθνους της Κυριακής» υπάρχει ενδιαφέρον για τις μεζονέτες που πουλάει η οικογένεια, μια εκ των οποίων νοικιάζει ο δευτερότοκος γιος του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, Νικόλαος.

Οι τέσσερις μεζονέτες

Πρόκειται για το κτιριακό συγκρότημα που πήρε η Σοφία Παπανδρέου από το αρχιτεκτονικό – τεχνικό γραφείο που ανέλαβε την ανέγερση των οικιών. Υπάρχει άλλο ένα συγκρότημα το οποίο πήρε ο κατασκευαστής. Οι κτηματομεσίτες που έχουν αναλάβει την πώληση της περιουσίας των Παπανδρέου τονίζουν ότι ο ιδιοκτήτης ήθελε αρχικά να ενοικιάσει και τις υπόλοιπες τρεις μεζονέτες, ωστόσο, στην πορεία «κρεμάστηκε» πωλητήριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, για το συγκρότημα έχουν ζητήσει πολλοί ευκατάστατοι Έλληνες, μεταξύ αυτών δύο γνωστοί εφοπλιστές κι ένας επιχειρηματίας που ζει στα βόρεια προάστια και θέλει να αποκτήσει κι άλλη ιδιοκτησία στην ευρύτερη περιοχή.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η κα Παπανδρέου έχει ζητήσει μια τιμή γύρω στα 4.000 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο. Στο συγκρότημα υπάρχουν τέσσερις κατοικίες επιφάνειας 200-300 τ.μ. η κάθε μία, επομένως, αν πραγματοποιηθεί η πώληση μπορούν να εισπραχθούν κατά μέσο όρο 1 εκατ. ευρώ για κάθε σπίτι.
Δηλαδή η Σοφία Παπανδρέου φιλοδοξεί να εισπράξει ένα ποσό κοντά στα 4 εκατ. ευρώ.

Όπως επισημαίνουν οι κτηματομεσίτες που έχουν αναλάβει την πώληση, το μεγαλύτερο ενδιαφέρον ήταν για αγορά ξεχωριστά της κάθε μεζονέτας, ενώ υπήρξαν και μία – δύο προτάσεις για να αποκτηθεί «πακέτο» το κτιριακό συγκρότημα.

Ωστόσο, οι περισσότεροι ενδιαφερόμενοι έκαναν σκληρά παζάρια στην κ. Παπανδρέου θεωρώντας ότι είναι υπερβολικά μεγάλο το ποσό των 4.000 ευρώ/τ.μ. που ζητά και περιμένοντας να πέσει η τιμή αφού γνωρίζουν ότι ο πωλητής «καίγεται» για ρευστό. Όταν άρχισαν να κτίζονται οι μεζονέτες η τιμή που «έπιαναν» ήταν 5.000 ευρώ/τ.μ.

ΠΗΓΗ: ΗΜΕΡΗΣΙΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

“Οι σημερινοί κυβερνήτες με πρόσχημα το δημοψήφισμα, έριξαν την κυβέρνηση του Γιώργου”

Ηράκλειο: Ο μεγάλος έρωτας της κόρης του Γιώργου Παπανδρέου – Η ζωή της κόρης του πρώην πρωθυπουργού (Φωτό)!

Από υπουργός … τραγουδιστής – Ανοίγει και μπουάτ

Η Μαργαρίτα Παπανδρέου ετοιμάζει αποκαλύψεις με… αποδείξεις και ονόματα

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΝΔ κατά ΠΑΣΟΚ για Λαζαρίδη και ΟΠΕΚΕΠΕ: Τον στοχοποιούν χωρίς αποδείξεις και αποπροσανατολίζουν από την υπόθεση
«Απίστευτα ψέματα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με κορυφαίο όλων ότι ο εισηγητής μας επιτέθηκε σωματικά στον μάρτυρα κ. Τζεδάκη, κάτι, άλλωστε, που διέψευσε και ο ίδιος», επισημαίνει η Πειραιώς
Τα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στην οδό Πειραιώς 13
Το ευχαριστώ της Ζωής Κωνσταντοπούλου στον Διαμαντή Καραναστάση: «Είσαι ο ιθύνων νους, ο εμπνευστής και στρατηγός»
«Ο Διαμαντής Καραναστάσης αφήνει παρακαταθήκη πολιτική και κοινωνική ενός ανθρώπου αδάμαστου που δεν αποδέχεται τη βρωμιά του συστήματος εξουσίας», είπε η Ζωή Κωνσταντοπούλου
Ζωή Κωνσταντοπούλου και Διαμαντής Καραναστάσης 30
Σκληρή απάντηση της Κίνας στις δηλώσεις Γκιλφόϊλ για το λιμάνι του Πειραιά
Η κινεζική πρεσβεία καταγγέλλει «σοβαρή παρέμβαση» μετά τις δηλώσεις της Αμερικανίδας πρέσβη, η οποία κάλεσε την Ελλάδα να «πουλήσει το λιμάνι του Πειραιά» προκειμένου να αντιμετωπίσει την κινεζική επιρροή
Το λιμάνι του Πειραιά 21