Ελλάδα

Έλεγχοι παντού ενόψει Πάσχα για την προστασία των καταναλωτών

Εντατικοποίηση των υγειονομικών ελέγχων ενόψει της εορταστικής περιόδου του Πάσχα και της έναρξης της τουριστικής –καλοκαιρινής περιόδου, ζητεί με εγκύκλιό του το υπουργείο Υγείας.

 Στην εγκύκλιο τονίζεται η αναγκαιότητα της εντατικοποίησης των υγειονομικών ελέγχων από τις αρμόδιες υγειονομικές υπηρεσίες των Περιφερειακών Ενοτήτων της χώρας, τόσο για την Πασχαλινή περίοδο, όσο και για την έναρξη της καλοκαιρινής – τουριστικής περιόδου.

Σκοπός της συγκεκριμένης εγκυκλίου που υπέγραψε η Υφυπουργός Υγείας, Ζέττα Μακρή, είναι η προστασία του καταναλωτή, η προάσπιση της Δημόσιας Υγείας, η ασφάλεια των τροφίμων, καθώς και η προστασία του Περιβάλλοντος.

Ειδικότερα, στην εγκύκλιο επισημαίνεται η ανάγκη υγειονομικών ελέγχων στις επιχειρήσεις λιανικού & χονδρικού εμπορίου, μαζικής εστίασης, αποθήκευσης & διανομής τροφίμων, στις επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών υγειονομικού ενδιαφέροντος, στα ξενοδοχεία, στις ακτές κολύμβησης, στις πισίνες κ.λπ.

Τέλος, ιδιαίτερη προσοχή επισημαίνεται ότι πρέπει να δοθεί στον υγειονομικό έλεγχο των ευαλλοίωτων προϊόντων προς αποφυγή τροφιμογενών νοσημάτων και στην ορθή ενημέρωση των επιχειρηματιών για τη βελτίωση της ποιότητας των παρεχομένων υπηρεσιών προς τον πολίτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τι να προσέξετε στις πασχαλινές αγορές σας – Οδηγίες για τρόφιμα και βαφές αυγών

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Η στιγμή που ο 19χρονος και ο 21χρονος «χτυπούν» κατάστημα στο Χαϊδάρι - Βίντεο από την εγκληματική τους δράση
Οι δύο νεαροί το πρωί της περασμένης Πέμπτης είχαν διαπράξει ληστεία σε κατάστημα στο Χαϊδάρι, απ’ όπου αφαίρεσαν από υπάλληλο με την απειλή χρήσης όπλου και μαχαιριού χρηματικό ποσό
Συμμορία με ληστείες σε καταστήματα εστίασης στη Δυτική Αττική
Βιολάντα: Θρηνούμε 5 δικούς μας ανθρώπους, άμεση οικονομική βοήθεια στις οικογένειες – «Εφαρμόζουμε αυστηρά πρωτόκολλα ασφαλείας»
Όλα τα μέτρα στήριξης των οικογενειών των θυμάτων που ανακοίνωσε η εταιρεία - «Στεκόμαστε δίπλα τους με διακριτικότητα και έμπρακτη στήριξη»
εργοστάσιο Βιολάντα 17
Γιώργος Καρατζαφέρης για τον θάνατο του Σπύρου Καρατζαφέρη: «Αν δεν ήταν ο αδελφός μου, δεν θα γινόμουν αυτό που έγινα»
«Του χρωστάω μεγάλος μέρος της καρδιάς μου. Ήταν ασυμβίβαστος, για αυτό έκανε πολλούς εχθρούς και για αυτό κατάφερε αυτά που κατάφερε», σχολίασε συγκινημένος
Γιώργος Καρατζαφέρης