Κόσμος

Βενεζουέλα: Μεγαλώνει η οργή κατά του Μαδούρο – Αγριες συγκρούσεις στο Καράκας

Διαδηλωτές, με καλυμμένα τα πρόσωπά τους και οπλισμένοι με πέτρες και βόμβες μολότοφ συγκρούστηκαν την Κυριακή στο Καράκας στην Βενεζουέλα, με αστυνομικούς των ειδικών δυνάμεων που έκαναν χρήση δακρυγόνων, νερού υπό πίεση και πλαστικών σφαιρών για να τους απωθήσουν, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν οκτώ άνθρωποι.

Οι ταραχές σημειώθηκαν στο προάστιο Τσακάο, στα ανατολικά της πρωτεύουσας, όπου βρίσκοντα τα γραφεία του ΟΗΕ. Στο κτίριο αυτό είχε καταλήξει νωρίτερα μια διαδήλωση της αντιπολίτευσης εναντίον της κυβέρνησης του προέδρου της Βενεζουέλας Νίκολας Μαδουρο.

Αργά το απόγευμα μια ομάδα κουκουλοφόρων απέκλεισε την κεντρική λεωφόρο του Τσακάο και τους γειτονικούς δρόμους στήνοντας οδοφράγματα με μεταλλικές πλάκες και σωλήνες ύδρευσης. Επενέβησαν οι ειδικές δυνάμεις που διέλυσαν τη διαδήλωση και ο δήμαρχος του Τσακάο Ραμόν Μουτσάτσο ανέφερε στον λογαριασμό του στο Twitter ότι τραυματίστηκαν οκτώ άνθρωποι, όχι όμως από σφαίρες.

Σε πολλούς δρόμους του Καράκας εξάλλου οι διαδηλωτές έκαψαν πορτρέτα του προέδρου Μαδούρο και ορισμένων υπουργών της κυβέρνησής του.

Η διαδήλωση μέχρι την έδρα του ΟΗΕ οργανώθηκε από τη Λαϊκή Βούληση, τη ριζοσπαστική πτέρυγα της αντιπολίτευσης ο ηγέτης της οποίας, Λεοπόλντο Λόπες, βρίσκεται υπό κράτηση από τις 18 Φεβρουαρίου. Μεταξύ άλλων στην κινητοποίηση αυτή συμμετείχαν η πρώην βουλευτής της αντιπολίτευσης Μαρία Κορίνα Ματσάδο και ο δήμαρχος του Καράκας Αντόνιο Λεντέσμα ο οποίος έχει ταχθεί υπέρ της συνέχισης των διαδηλώσεων ώστε να αυξηθεί η πίεση που ασκείται στον Μαδούρο και να τον οδηγήσει στην παραίτηση.

Στις διαδηλώσεις που οργανώνονται από τις 4 Φεβρουαρίου σε όλη τη χώρα έχουν χάσει τη ζωή τους 41 άνθρωποι και περισσότεροι από 600 τραυματίστηκαν ενώ περίπου εκατό έχουν συλληφθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τους σκότωσαν! Πήραν στο λαιμό τους εκατοντάδες ψυχές ο καπετάνιος και το πλήρωμα του μοιραίου πλοίου – Τους καταδίκασε η πρόεδρος της Νότιας Κορέας

16χρονος ταξίδεψε από την Καλιφόρνια στη Χαβάη κρυμμένος στους τροχούς αεροπλάνου!

Στημένο από τη Μόσχα το επεισόδιο στο Σλαβιάνσκ – Στο Κίεβο ο Μπάϊντεν

Το βαρετό Πάσχα της κας Μέρκελ – ΦΩΤΟ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ισραήλ: Εντολή Νετανιάχου για διαπραγματεύσεις απελευθέρωσης των ομήρων και κατάπαυση πυρός
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ δήλωσε ότι έδωσε το «πράσινο φως» για συνομιλίες με στόχο μια συμφωνία για τους ομήρους και μια κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, χωρίς ωστόσο να στείλει αντιπροσωπεία στο Κατάρ ή στην Αίγυπτο
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου
Πυρκαγιές στην Ευρώπη: Ρεκόρ με περισσότερα από 10 εκατομμύρια στρέμματα καμένα το 2025
Οι δασικές πυρκαγιές έχουν ήδη καταστρέψει μια έκταση ίση με την Κορσική, ξεπερνώντας μέσα σε οκτώ μήνες το προηγούμενο ρεκόρ του 2017, σύμφωνα με τα στοιχεία του ευρωπαϊκού συστήματος EFFIS
Πυρκαγιά στην Πορτογαλία
Ιταλία: Σάλος με σεξιστική ομάδα στο Facebook – Η Meta την έκλεισε μετά από 6 χρόνια
Μια ομάδα με 32.000 μέλη όπου άνδρες μοιράζονταν προσωπικές φωτογραφίες των συζύγων τους προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων – Η Meta την έκλεισε μετά από έξι χρόνια λειτουργίας, σύμφωνα με τους Financial Times
Το logo του Facebook
Ο Ντόναλντ Τραμπ απομακρύνει υψηλόβαθμη αναλύτρια της CIA για τη Ρωσία – Ανησυχίες στις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ
Το Economist αποκαλύπτει ότι ο Αμερικανός πρόεδρος αφαίρεσε την άδεια ασφαλείας από έμπειρη αναλύτρια της CIA, σε μια άνευ προηγουμένου «εκκαθάριση» στις υπηρεσίες πληροφοριών
Το κτίριο όπου στεγάζονται τα κεντρικά γραφεία της CIA στη Βιρτζίνια