Πολιτική

Η Μέρκελ θα βρει σύντομα μπροστά της κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

Η επίσκεψη της καγκελαρίου της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, στην Αθήνα θα έχει τα αντίθετα αποτελέσματα, καθώς στην Ελλάδα νοικοκύρης είναι ο ελληνικός λαός που θα έχει τον τελικό λόγο, δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος τόνισε ότι η κ. Μέρκελ έρχεται μόνο για να υποστηρίξει τον αντιπρόσωπό της στην Ελλάδα, τον κ. Σαμαρά.

Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, η επίσκεψη Μέρκελ δεν έχει θεσμικό χαρακτήρα, όπως είχε η επίσκεψη του Προέδρου της Γερμανίας Γιοάχιμ Γκάουκ, ο οποίος ζήτησε να δει, ως όφειλε θεσμικά, την αξιωματική αντιπολίτευση.

Ο κ. Τσίπρας επικαλέστηκε ακόμη τα αποτελέσματα δημοσκοπήσεων, σύμφωνα με τα οποία η κ. Μέρκελ και η πολιτική της έχουν την αντίρρηση της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού, μιας πολιτικής που είναι καταστροφική για την κοινωνία.

Σημείωσε επίσης ότι η κ. Μέρκελ «θα πρέπει να προετοιμάζεται γιατί πολύ σύντομα θα έχει απέναντί της μια κυβέρνηση που θα διαπραγματευτεί ουσιαστικά για τα συμφέροντα του ελληνικού λαού».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι δεν υπάρχουν εκκρεμότητες χρέους μόνο από την πλευρά του ελληνικού λαού, αλλά, όπως είπε, υπάρχει και ένα ιστορικά ανεκπλήρωτο χρέος από τη πλευρά της Γερμανίας προς τον ελληνικό και όλους τους ευρωπαϊκούς λαούς, που αφορά το κατοχικό δάνειο και τις γερμανικές επανορθώσεις, θέμα το οποίο «η δική μας κυβέρνηση θα το θέσει στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης, για ιστορικούς και ηθικούς λόγους» είπε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Άνγκελα Μέρκελ «απαγορεύει» τις συγκεντρώσεις στην Αθήνα

Γερμανικά ΜΜΕ: Έκρηξη στην Αθήνα λίγο πριν την επίσκεψη Μέρκελ

Γιατί «έτρεξαν» την έξοδο στις αγορές – Τι θα ανακοινώσει η Μέρκελ από την Αθήνα

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Έρχεται πρωτοχρονιά με μπλόκα: Τα νέα μέτρα που εξετάζει η κυβέρνηση και το «blame game» με τους αγρότες για το χάος στους δρόμους
Στο παρασκήνιο είναι διαρκείς οι επαφές κυβερνητικών και κομματικών παραγόντων με αγρότες ανά την Ελλάδα, με στόχο να υπάρξει συνεννόηση το συντομότερο δυνατόν
Αγρότες με τρακτέρ
«Αποχαιρετώ μία ασυμβίβαστη αγωνίστρια της δημοκρατίας» το συλλυπητήριο μήνυμα Ανδρουλάκη για την απώλεια της Σύλβας Ακρίτα
»Παρούσα στην ιδρυτική διακήρυξη της 3ης του Σεπτέμβρη και πρώτη γυναίκα βουλευτής του ΠΑΣΟΚ» τονίζει για τη Σύλβα Ακρίτα ο Νίκος Ανδρουλάκης
Σύλβα Ακρίτα: Τα συλλυπητήρια του Νίκου Ανδρουλάκη – «Αποχαιρετώ μία ασυμβίβαστη αγωνίστρια της δημοκρατίας»