Πολιτική

Τα τρυφερά λόγια του Αλέξη Τσίπρα στη Ρένα Δούρου όταν δέχθηκε το ποτήρι του Κασιδιάρη

Επιτέλους ήρθε η στιγμή για την προβολή του ντοκιμαντέρ για τον Αλέξη Τσίπρα που ακολουθεί τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ από τον Μάϊο του 2012 έως το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ το 2013.

Το ντοκιμαντέρ είναι της Έμιλυς Γιαννούκου και του Αλέξανδρου Παπανικολάου. Η κάμερα ακολουθεί τον Αλέξη Τσίπρα σε Παρίσι, Βερολίνο, Λονδίνο και στην Ελλάδα.

Πως ξεκινάει

1η σκηνή: Τόπος: Λιμάνι του Πειραιά. Λιμενεργάτες τα χώνουν στον Αλέξη Τσίπρα στο λιμάνι του Πειραιά τον Μάιο του 2012.

2η σκηνή: Τόπος: Γαλλία: Ο Αλέξης Τσίπρας εκφωνεί λόγο λέγοντας το περίφημο: “δεν ειπαμε ποτέ οτι δεν θα πληρώσουμε όλο το χρέος όταν θα γίνουμε κυβέρνηση, είπαμε οτι θα το πληρώσουμε μετά το πέρας λογιστικού ελέγχου”.

Στην ταινία, όταν ο Αλέξης Τσίπρας κινείται στα ενδότερα του ΣΥΡΙΖΑ αποκαλείται με το μικρό του όνομα. Κάνει μόνος του μια αναδρομή στο παρελθόν φορώντας ένα t-shirt. Είναι πολύ ανθρώπινος και χαμογελάει πολύ.

Το ντοκιμαντέρ δείχνει και την καθημερινότητα στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ. Από τον υπάλληλο στο τηλεφωνικό κέντρο, μέχρι την γραμματέα του Προέδρου η οποία του αφήνει ένα πιάτο γεμιστά στο γραφείο του και τον ίδιο να αναρωτιέται πότε θα προλάβει να τα φάει.

Τι είπε για το ποτήρι του Κασιδιάρη

Ο Αλέξης Τσίπρας παρακολουθεί το περίφημο πια περιστατικό με τον Ηλία Κασιδιάρη να ρίχνει νερό στην Ρένα Δούρου στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη και στην συνέχεια χαστουκίζει την Λιάνα Κανέλλη.
“Αυτός είναι ψυχοπαθής ρε!”, λέει ο Τσίπρας και καλεί μετά από λίγο τη Ρένα Δούρου στο κινητό.

“Μανάρι μου, δεν είναι εξύβριση αυτό που σου έκανε είναι βιαιοπραγία, αν σου έριχνε γιαούρτι θα ήταν εξύβριση; Βιοπραγία δεν θα ήταν;” της λέει.

Το ντοκιμαντέρ κλείνει με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να ανεβαίνει στο βήμα στο ιδρυτικό συνέδριο του κόμματος του τον Ιούλιο του 2013, χαιρετώντας στα παρασκήνια φίλους και κάνοντας αστεία με τους συναδέλφους του, προβάροντας ίσως την αυριανή διακυβέρνηση της χώρας.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

O Αλέξης Τσίπρας έγινε… ντοκιμαντέρ

Κεδίκογλου: Πολύ κοντά σε συμφωνία με την τρόικα

Σήμερα κρίνονται όλα για τους 212 εκπαιδευτικούς – Στάσεις εργασίας της ΟΛΜΕ

Άδωνις κατά…πλουσιόπαιδων! Τι δηλώνει στο iatropedia μετά τα επεισόδια στο Imperial

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυβερνητικές πηγές για Νίκο Ανδρουλάκη: Για ακόμη μία φορά επέλεξε την οδό της στείρας αντιπολίτευσης, χωρίς επιχειρήματα
Οι επικείμενες εκλογές το 2027 παραμένουν η επίσημη απάντηση του Μεγάρου Μαξίμου στις συχνές αναφορές για άμεση αλλαγή κυβέρνησης, τονίζουν οι κυβερνητικές πηγές
Μέγαρο Μαξίμου 2
Κώστας Τσουκαλάς: Η Ελλάδα δεν πρέπει να βρίσκεται στην ουρά των εξελίξεων που επιβάλλει η εξωτερική πολιτική της ΝΔ
Ο εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε ότι οι δράσεις της Ελλάδας σε κρίσιμα ζητήματα διεθνούς διπλωματίας μοιάζουν να περιορίζονται, ενώ η Τουρκία προβάλλει ενισχυμένη
Κώστας Τσουκαλάς
Αλεξάνδρα Σδούκου: «Δεν παίζουμε με τα εθνικά θέματα» – Η ΝΔ καλεί το ΠΑΣΟΚ να πάρει θέση για τις δηλώσεις Απατζίδη περί τουρκολιβυκού μνημονίου
Η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ καλεί την αξιωματική αντιπολίτευση να ξεκαθαρίσει αν η θέση της κας Απατζίδη αποτελεί επίσημη γραμμή του κόμματος
Αλεξάνδρα Σδούκου 4
Νίκος Ανδρουλάκης: Η διαχείριση του ΟΠΕΚΕΠΕ και η ψηφοφορία για την προανακριτική αποκαλύπτουν την πολιτική κρίση της κυβέρνησης
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, με άρθρο του στην ΕΦΣΥΝ, καταγγέλλει ότι το Μαξίμου έχει χάσει κάθε ίχνος αξιοπιστίας και προχωρά σε μεθόδους απονομιμοποίησης των θεσμών
Νίκος Ανδρουλάκης 2