Πολιτική

Σαμαράς: Εκλογές μετά την άνοιξη του ’15 – «Σχιζοφρενής» ο ΣΥΡΙΖΑ

Αν και εμπύρετος, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς όχι μόνο συναντήθηκε με τους ανταποκριτές του ξένου Τύπου, είχε διάθεση να μιλήσει για όλα. Τί είπε για εκλογές, ΣΥΡΙΖΑ και την εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας.

Κατ’ εξοχή αντιευρωπαϊκή δύναμη χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός τον ΣΥΡΙΖΑ και όταν του έθεσε το… «κουφό» ερώτημα για το αν η Νέα Δημοκρατία θα μπορούσε να συνεργαστεί με το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα, απάντησε: «αυτά είναι αμοιβαίως αποκλειόμενα σενάρια». Αλλά δε σταμάτησε εκεί! Χαρακτήρισε τον ΣΥΡΙΖΑ… «σχιζοφρενή»!

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μια «σχιζοφρενική» προσέγγιση. Άλλα λέει για το ευρώ στο εξωτερικό και άλλα στους πολίτες στο εσωτερικό», είπε.

«Όλες οι φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις και το κόμμα μου, θα πάνε καλά στις ευρωεκλογές» εκτίμησε ο πρωθυπουργός και με αυτή την αφορμή, ρωτήθηκε και για το ενδεχόμενο εθνικών εκλογών.

«Δεν πρόκειται να γίνουν τουλάχιστον πριν από την άνοιξη του 2015», είπε. Και πριν αρχίσουν σενάρια, τότε θα γίνει η εκλογή του διαδόχου του Κάρολου Παπούλια για την προεδρία της Δημοκρατίας. «Θα κατεβάσω τέτοια υποψηφιότητα που θα βρει σύμφωνη την πλειοψηφία των κοινοβουλευτικών κομμάτων», τόνισε, σε μια προσπάθεια να εκθέσει όλους όσοι δε συμφωνήσει με την πρότασή του.

Ο πρωθυπουργός δεν παρέλειψε να υπενθυμίσει προς τις… Βρυξέλλες πως η Ελλάδα περιμένει ελάφρυνση του χρέους τώρα που πέτυχε πρωτογενές πλεόνασμα. «Περιμένουμε να εφαρμοστούν όσα έχουμε συμφωνήσει στο Eurogroup του Νοεμβρίου του 2012. Η συζήτηση, είπε, θα ξεκινήσει μετά τον Απρίλιο και αφού πρώτα η Eurostat πιστοποιήσει με τη… βούλα τα στοιχεία για το πρωτογενές πλεόνασμα.

Τέλος, αναφέρθηκε στη Χρυσή Αυγή, την οποία χαρακτήρισε εξτρεμιστική οργάνωση, με νεοναζιστική ιδεολογία, που δε σέβεται τον άνθρωπο. Για να αντιμετωπίσεις τον εχθρό σου, δεν πρέπει να γίνεις σαν εκείνον. Η ηγεσία της είναι στη φυλακή, με βάσει την κείμενη νομοθεσία. Η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη, τη σεβόμαστε και κάνει τη δουλειά της».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Τσίπρας έδειξε την πόρτα στον Τατσόπουλο

Μειμαράκης «καρφώνει» Τσίπρα σε… «ευρωπαϊκό ακροατήριο»

Μαστίγιο και καρότο από Σταϊνμάγερ μετά τη συνάντηση με Σαμαρά – Βενιζέλο

‘Οι Έλληνες έχουν ψευδαισθήσεις – Υπακούστε στην τρόικα”

Στουρνάρας προς τρόικα: Ο κόσμος σας φοβάται! – Σόιμπλε για κούρεμα: Γιάννη, ξέχνα το!

Επιδόματα στη Γερμανία για τους Έλληνες άνεργους μετανάστες

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μητσοτάκης: Δημόσιο, παιδεία και δικαιοσύνη μπορούν να βοηθηθούν από την τεχνητή νοημοσύνη – Οι δύο κρίσιμες απειλές
Ο πρωθυπουργός περιέγραψε την πρόοδο της Ελλάδας στον ψηφιακό μετασχηματισμό, επισημαίνοντας την ίδρυση του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης το 2019 ως καθοριστικό βήμα
Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στην εκδήλωση «GenAI Summit» στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Θεοδωράκης για την «Ιθάκη»: «Η φράση ”Σταύρο σε πρόλαβε άλλος” για τη συγκυβέρνηση με Καμμένο δεν ειπώθηκε ποτέ»
Ο Σταύρος Θεοδωράκης λέει ότι βρήκε τότε τον Παναγιώτη Λαφαζάνη και τον Νίκο Παππά έξω από το γραφείο του Τσίπρα, «μεθυσμένους από τη συγκρότηση κυβέρνησης»
Αλέξης Τσίπρας και Σταύρος Θεοδωράκης
Ο Γιάννης Βούρος παραιτήθηκε από δημοτικός σύμβουλος του δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Οι λόγοι της αποχώρησής του
Στην επιστολή του, ο πρώην δήμαρχος αναφέρθηκε στην πορεία της δημοτικής παράταξης από το 2019, όταν μία μικρή παρέα φίλων και γειτόνων ίδρυσε την «Πολιτών Πολιτεία»
Γιάννης Βούρος
Le Monde για την «Ιθάκη» του Αλέξη Τσίπρα: O «ταραχοποιός» της Αριστεράς μιλά για το τραυματικό επεισόδιο του 2015 και ετοιμάζει την επιστροφή του
Ο Αλέξης Τσίπρας επιμένει στη μεταστροφή για την οποία επικρίθηκε μετά το δημοψήφισμα, όταν τελικά υπέγραψε ένα τρίτο μνημόνιο με τους πιστωτές, σημειώνει, μεταξύ άλλων, η «Le Monde»
Το βιβλίο «Ιθάκη» του Αλέξη Τσίπρα 22
Θύελλα αντιδράσεων για την «Ιθάκη» του Αλέξη Τσίπρα: Από την οργή Κωνσταντοπούλου – Πολάκη μέχρι τα «καρφιά» του Άδωνι Γεωργιάδη
Όσα αναφέρει ο Αλέξης Τσίπρας στην «Ιθάκη», έχουν πυροδοτήσει συζητήσεις και δημόσιες απαντήσεις - Κάποιοι απορρίπτουν τα όσα περιγράφει και άλλοι τον κατηγορούν για διαστρέβλωση των γεγονότων
Αλέξης Τσίπρας και Παύλος Πολάκης
159