Κόσμος

Πέθανε ο Βίλφριντ Μαρτένς

Ο πρώην πρωθυπουργός του Βελγίου και πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Βίλφριντ Μαρτένς πέθανε τα ξημερώματα σε ηλικία 77 ετών.

Η είδηση του θανάτου του ανακοινώθηκε από το Χριστιανοδημοκρατικό Φλαμανδικό Κόμμα και επιβεβαιώθηκε από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Ο Βίλφριντ Μαρτένς γεννήθηκε στις 19 Απριλίου 1936. Διετέλεσε πρωθυπουργός του Βελγίου από το 1979 μέχρι το 1992. Ήταν πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος από το 1990.

Επικεφαλής κυβερνητικού συνασπισμού χριστιανοκοινωνιστών και φιλελεύθερων, συμμετείχε στην εξέλιξη του Βελγίου ως ομοσπονδιακού κράτους εδραιώνοντας την νομοθετική αυτονομία της Βαλλονίας και της Φλάνδρας.

Την Τρίτη ανακοίνωσε ότι εγκαταλείπει προσωρινά τη θέση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος εξαιτίας της κατάστασης της υγείας του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στηρίζει Σαμαρά ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος

Δεσμεύσεις Σαμαρά αλλά με άλλη επιστολή στο ΕΛΚ

Τώρα το ΕΛΚ αποθεώνει τον Σαμαρά

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Δεν θα δικαστεί ο 35χρονος που δολοφόνησε την 23χρονη Ουκρανή σε τρένο στη Βόρεια Καρολίνα - Κρίθηκε ψυχικά ανίκανος, είχε διαγνωστεί με σχιζοφρένεια
Ο άνδρας παραμένει υπό ομοσπονδιακή κράτηση, ενώ η δίκη για την κατηγορία του φόνου σε επίπεδο πολιτείας έχει προς το παρόν «παγώσει»
Η στιγμή της δολοφονίας της 23χρονης Ουκρανής
7