Κόσμος

Με 30 εκ. δολάρια αγόρασε τη… γειτονιά του

Ο λόγος για τον ιδρυτή του Facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ που δαπάνησε αυτό το ποσό για να αγοράσει τα σπίτια των γειτόνων του.

Τέσσερα σπίτια δίπλα στο δικό του αγόρασε ο Μάρκ Ζούκερμπεργκ. Σύμφωνα με δημοσίευμα ο 29χρονος πολυεκατομμυριούχος αποφάσισε να αγοράσει τα σπίτια στην πλούσια γειτονιά Πάλο Άλτο, όταν αποκάλυψε ότι ένας προγραμματιστής σχεδίαζε να αγοράσει ένα από αυτά τα οικήματα ώστε να χτίσει ένα αρχοντικό.

Οπως αναφέρεται στο δημοσίευμα ο Ζούκερμπεργκ δεν προτίθεται να χτίσει στις νεοαποκτηθείσες ιδιοκτησίες του ένα προσωπικό «Ταζ Μαχάλ», αλλά σκοπεύει να τις μισθώσει στους προηγούμενους ιδιοκτήτες τους.

Ο ιδρυτής του Facebook του οποίου η προσωπική περιουσία εκτιμάται στα 19 δισεκατομμύρια δολάρια, φέρεται να κατέβαλε ποσό 14,9 εκατομμυρίων δολαρίων για την αγορά ενός από τα σπίτια, τιμή ιδιαίτερα υψηλή, σύμφωνα με έναν κτηματομεσίτη.

Το Πάλο Αλτο είναι μία από τις πιο ακριβές περιοχές στις Ηνωμένες Πολιτείες, και εκεί έχουν ιδιοκτησίες πολλά γνωστά ονόματα του χώρου των εταιρειών νέας τεχνολογίας, όπως οι ιδρυτές της Google, Σεργκέι Μπριν και Λάρι Πέιτζ, η επικεφαλής της Yahoo, Μαρίσα Μέγιερ, και ο εκλιπών ιδρυτής της Apple, Στιβ Τζομπς.

Διαβάστε

Facebook: Αυτός είναι ο παλαιστίνιος που μπήκε στο προφίλ του Ζούκερμπεργκ!

Ποιές είναι οι ετήσιες απολαβές του δημιουργού του Facebook;

Facebook και Twitter τα απαραίτητα “εργαλεία” των εταιρείων

Συνέλαβαν ζευγάρι εφήβων επειδή ανέβασαν φωτογραφία που φιλιούνται στο Facebook

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Περού: Ανεπιθύμητη από το Κογκρέσο η πρόεδρος του Μεξικού Κλαούντια Σέινμπαουμ – Κηρύχθηκε «persona non grata»
Η Λίμα κατηγορεί την Κλαούντια Σέινμπαουμ για ανάμειξη στις εσωτερικές της υποθέσεις, τρεις ημέρες μετά τη διακοπή των διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών
Η πρόεδρος του Μεξικού, Κλαούντια Σέινμπαουμ
Σουηδία: Διακόπηκε προσωρινά η λειτουργία του αεροδρομίου του Γκέτεμποργκ μετά τον εντοπισμό drone
Το δεύτερο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας ανέστειλε προσωρινά τις πτήσεις του την Πέμπτη, μετά την εμφάνιση ενός ή περισσότερων drone στον εναέριο χώρο – Σε εξέλιξη αστυνομική έρευνα
drone