Κόσμος

Εκτροχιάστηκε τρένο με χημικά, ένας νεκρός από τις αναθυμιάσεις (VIDEO)

Ένας νεκρός και 49 τραυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός εκτροχιασμού τρένου που μετέφερε χημικά, στη Γάνδη του Βελγίου.

Ο τρένο εκτροχιάστηκε κοντά στη Γάνδη. Προκλήθηκε πυρκαγιά και από τις αναθυμιάσεις 49 άνθρωποι νοσηλεύονται με συμπτώματα δηλητηρίασης.
Δυο από τους τραυματίες βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας, σύμφωνα με τις αρχές της επαρχίας της ανατολικής Φλάνδρας.

Νεκρός είναι ένας 64χρονος άντρας. Έχασε τη ζωή του από ασφυξία εξαιτίας των τοξικών αναθυμιάσεων, διευκρίνισε ο κυβερνήτης της επαρχίας Γιάν Μπρίερς.

Οι αρχές προσπαθούν να περιορίσουν δύο πηγές ρύπανσης: το τοξικό νέφος που προκάλεσε η πυρκαγιά και την διαρροή χημικών προϊόντων στο αποχετευτικό σύστημα της περιοχής.

Ο αριθμός των ατόμων που νοσηλεύονται συνεχίζει να αυξάνεται από το Σάββατο που σημειώθηκε το δυστύχημα.

Τα σχολεία της περιοχής είναι σήμερα κλειστά και οι αρχές συνέστησαν στους κατοίκους να μην καταναλώνουν φρούτα και λαχανικά από τους κήπους τους, ούτε και νερό από τα πηγάδια.

Οι αρμόδιες αρχές πραγματοποιούν συνεχώς ελέγχους στην ατμόσφαιρα μετά την ανίχνευση τοξικών ουσιών.

Τα βαγόνια-δεξαμενές του τρένου, έξι από τα 13 εκτροχιάστηκαν, μετέφεραν ακρυλονιτρίλιο, ένα υγρό χημικό προϊόν, εύφλεκτο και τοξικό.

Ο οδηγός του τρένου παραδέχτηκε ότι είχε αναπτύξει μεγαλύτερη από την επιτρεπτή ταχύτητα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τραγωδία στο Βέλγιο! Φωτιά σε τρένο με χημικά – BINTEO

Άνοιξε ο ουρανός και έβρεχε λεφτά

Πανικός στο δρόμο! Οι ληστές σκόρπισαν χιλιάδες ευρώ για να ξεφύγουν!

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Σκάνδαλο διαφθοράς στην Ουκρανία: Σε διαθεσιμότητα ο υπουργός Δικαιοσύνης Γκέρμαν Γκαλουστσένκο
Kατηγορίες σε βάρος επτά προσώπων σε σχέση με δωροδοκίες ύψους 100 εκατ. δολαρίων στον ενεργειακό τομέα - Στο επίκεντρο και ο παλιός συνεργάτης του Ζελένσκι Τιμούρ Μίντιτς
Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γκέρμαν Γκαλουστσένκο (στη μέση) με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι (δεξιά)
Πρωτοφανές κύμα ψύχους στις Ηνωμένες Πολιτείες: «Χιονοθύελλα λίμνης» χτύπησε το Μίσιγκαν, πάγωσαν ιγκουάνα στη Φλόριντα 
Οι δορυφόροι κατέγραψαν την πορεία της χιονοθύελλας να παίρνει «σχήμα λίμνης» με το φαινόμενο να είναι ιδιαίτερα σπάνια στα μετεωρολογικά χρονικά
Κύμα ψύχους στο Μίτσιγκαν