Κόσμος

Εξάρθρωσαν δίκτυο που συνδέεται με την Αλ Κάιντα

Δίκτυο που συνδέεται με την Αλ Κάιντα εξαρθρώθηκε το πρωί στη Θέουτα, ισπανικό θύλακα στη βόρεια ακτή του Μαρόκου, και οκτώ άνθρωποι συνελήφθησαν, ανακοίνωσε το ισπανικό υπουργείο Εσωτερικών.

“Εξαρθρώσαμε δίκτυο υπεύθυνο για την αποστολή μαχητών σε τρομοκρατικές ομάδες που συνδέονται με την Αλ Κάιντα και οι οποίες επιχειρούν στη Συρία”, αναφέρεται στην ανακοίνωση. Το δίκτυο είχε ως βάση την πόλη Φνίντεκ του Μαρόκου και κατά των συλληφθέντων θα ασκηθεί δίωξη για συμμετοχή σε τρομορκατική οργάνωση.

Η επιχείρηση έγινε τα ξημερώματα από την αστυνομία και την εθνοφυλακή οι οποίες είχαν αρχίσει τις έρευνες για το δίκτυο το 2009 και 2011 αντίστοιχα.

“Το ισπανο-μαροκινό δίκτυο που εξαρθρώθηκε έχει την ευθύνη για την αποστολή τζιχαντιστών σε ομάδες που συνδέονται με την Αλ Κάιντα στη Συρία”, σύμφωνα με το αποτέλεσμα της αστυνομικής έρευνας. “Δεκάδες άνθρωποι, ορισμένοι από τους οποίους ανήλικοι, αναχώρησαν από τη Θέουτα και από το μαροκινό έδαφος υπό την κάλυψη αυτού του τρομοκρατικού δικτύου”.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι ορισμένοι από τους τζιχαντιστές πραγματοποίησαν επιθέσεις αυτοκτονίας, ενώ άλλοι στάλθηκαν σε στρατόπεδα εκπαίδευσης, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών που διευκρινίζει ότι πολλές ομάδες τζιχαντιστών περιμένουν για να αναχωρήσουν από την Ισπανία με προορισμό τη Συρία.

“Με έδρα τη Θέουτα και το Φνίντεκ, αυτό το δίκτυο προχωρούσε σε στρατολόγηση, κατάρτιση, οργάνωση και χρηματοδότηση των ταξιδιών σε συνεργασία με άλλους τρομοκράτες και σύμφωνα με οδηγίες που προέρχονται από την τρομοκρατική οργάνωση Αλ Κάιντα”, αναφέρεται στην ανακοίνωση, όπου διευκρινίζεται ότι η επιχείρηση εξάρθρωσης του δικτύου συνεχίζεται.

Διαβάστε

Εκτέλεσαν 15χρονο μπροστά στα μάτια των γονιών του

Αποκεφαλισμός στρατιώτη: Γιατί είχε συλληφθεί στην Κένυα ο ένας από τους δολοφόνους του;

Αλ Κάϊντα και στην Ισπανία

Η Αλ Κάιντα σχεδίαζε τρομοκρατικό χτύπημα σε τρένο στον Καναδά

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Απεργεί το συνδικάτο των μηχανοδηγών στην Ισπανία και απαιτεί δικαιοσύνη - Στους 43 οι νεκροί της τραγωδίας στο Ανταμούθ
Η απεργία είναι αποτέλεσμα «της συναισθηματικής φόρτισης των μηχανοδηγών μετά τον θάνατο δύο συναδέλφων τους αυτή την εβδομάδα», δήλωσε ο Ισπανός υπουργός Μεταφορών Όσκαρ Πουέντε
Οι εργάτες χειρίζονται βαριά μηχανήματα καθώς συνεχίζονται οι εργασίες απομάκρυνσης μετά από μια θανατηφόρα εκτροχία δύο τρένων υψηλής ταχύτητας κοντά στο Adamuz
Ο Τραμπ προσβάλλει την Ευρώπη μέσα στο σπίτι της: Θέλω να αγοράσω την Γροιλανδία - Ένα κομμάτι πάγου είναι - Το ΝΑΤΟ δεν θα υπήρχε χωρίς εμένα
«Αυτό το τεράστιο ανυπεράσπιστο νησί είναι στην πραγματικότητα μέρος της Βόρειας Αμερικής στα βόρεια σύνορα του δυτικού ημισφαιρίου. Δεν θα χρησιμοποιήσω βία»
Ντόναλντ Τραμπ στο Νταβός 8
Ο Ρούτε σπάει κάθε ρεκόρ κολακείας στον Τραμπ: Χωρίς την πίεσή του, η Ευρώπη δεν θα αποφάσιζε να αυξήσει τις αμυντικές δαπάνες
«Δεν είμαι δημοφιλής σε εσάς τώρα επειδή υπερασπίζομαι τον Ντόναλντ Τραμπ, αλλά πιστεύω πραγματικά ότι μπορούμε να είμαστε ευτυχείς που είναι εκεί» είπε ακόμα ο ΓΓ του ΝΑΤΟ
Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Μάρκ Ρούτε 5