Κόσμος

Το Facebook φέρνει … διαζύγια!

Το Facebook κάνει καλό στην κοινωνική ζωή, αλλά όχι κατ' ανάγκη και στην ερωτική. Η υπερβολική χρήση του κοινωνικού δικτύου μπορεί να κάνει σοβαρή -έως ανεπανόρθωτη- ζημιά στις σχέσεις μερικών ζευγαριών, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική έρευνα. Η μελέτη δείχνει ότι τα κοινωνικά δίκτυα έχουν μεν φέρει επανάσταση στον τρόπο οι άνθρωποι επικοινωνούν, όμως παράλληλα υπάρχει και η άλλη όψη του νομίσματος, καθώς μπορεί να αποδειχτούν καταστροφικά για μια σχέση ή ένα γάμο.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Οι ερευνητές των πανεπιστημίου του Μισούρι και της Χαβάης, με επικεφαλής τον δρα Ράσελ Κλέιτον, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό κυβερνο-ψυχολογίας, συμπεριφοράς και κοινωνικής δικτύωσης “Journal of Cuberpsychology, Behavior and Social Networking”, προσέγγισαν χρήστες του Facebook ηλικίας 18 έως 82 ετών και τους ζήτησαν να αναφέρουν πόσο συχνά χρησιμοποιούν το κοινωνικό δίκτυο και σε ποιό βαθμό προκαλούνται συγκρούσεις με τους νυν ή τους πρώην συντρόφους τους εξαιτίας της ενασχόλησής τους με το Facebook.

Η έρευνα έδειξε ότι όσο υψηλότερη είναι η χρήση του κοινωνικού δικτύου, τόσο μεγαλύτερη είναι η πιθανότητα τριβών, τσακωμών, απιστίας, χωρισμού και διαζυγίου. Όπως είπε ο Κλέιτον, όσο πιο πολύ κάποιος χρησιμοποιεί το Facebook, τόσο συχνότερα μπαίνει στον πειρασμό να παρακολουθεί κρυφά τις ηλεκτρονικές (και λοιπές) δραστηριότητες του/της συντρόφου του στο διαδίκτυο, πράγμα που αυξάνει τον βαθμό ζήλιας. Η ζήλια, με τη σειρά της, ανοίγει το δρόμο για προστριβές στο ζευγάρι.

Επιπλέον, σύμφωνα με τους ερευνητές, οι συχνοί χρήστες του Facebook είναι πιθανότερο να έρχονται σε online επαφές με πρώην συντρόφους τους, γεγονός που διευκολύνει την αναζωογόνηση μιας παλαιότερης ερωτικής σχέσης και την απιστία (συναισθηματική ή και πραγματική) απέναντι στον/στην τωρινό σύντροφο.

Όπως ανέφερε ο Κλέιτον, αυτή η απειλή είναι πιο υπαρκτή για τα νέα ζευγάρια που δεν έχουν ακόμα κλείσει τρία χρόνια σχέσης. «Αυτό δείχνει πως το Facebook είναι δυνητική απειλή για τις σχέσεις που δεν έχουν πλήρως ωριμάσει», τόνισε και συνέστησε στα «φρέσκα» ζευγάρια να μην περνάνε ατελείωτες ώρες στο κοινωνικό δίκτυο (και τους πειρασμούς του). «Ο περιορισμός της χρήσης του Facebook σε λελογισμένα και υγιή επίπεδα μπορεί να μειώσει τις συγκρούσεις ιδίως στα νέα ζευγάρια, όπου ακόμα ο ένας μαθαίνει τον άλλο», πρόσθεσε.

Διαβάστε επίσης:

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Ενδέχεται να εμφανιστούν και άλλα κρούσματα χανταϊού τις επόμενες εβδομάδες», λέει ο ΠΟΥ
«Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι βρισκόμαστε στην έναρξη μιας μεγαλύτερης επιδημίας, αλλά φυσικά η κατάσταση μπορεί να αλλάξει» ανέφερε ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους
Επιβάτης του κρουαζιερόπλοιου επιβιβάζεται σε αεροπλάνο
Ο πόλεμος στο Ιράν «σβήνει τα χρώματα» από τα σνακς – Ασπρόμαυρες συσκευασίες λόγω έλλειψης μελανιού
Η γνωστή εταιρεία σνακ Calbee ανακοίνωσε ότι θα αρχίσουν να εμφανίζονται στα καταστήματα νέες συσκευασίες για 14 προϊόντα της, μεταξύ των οποίων πατατάκια και κράκερ γαρίδας
Πατατάκια στα σούπερ μάρκετ της Ιαπωνίας
Πολιτικός σεισμός στη Βρετανία: Έξι πρωτοκλασάτα στελέχη της κυβέρνησης και 80 βουλευτές ζητούν από τον Στάρμερ να παραιτηθεί
Την είδηση μεταδίδει η Telegraph επικαλούμενη πηγές από το υπουργικό συμβούλιο - Παραιτήθηκε η υπουργός Αποκέντρωσης, Θρησκευμάτων και Κοινοτήτων, Μιάτα Φανμπουλέ
Ο Κιρ Στάρμερ 6