Οι Πειραιώτες προσπάθησαν να επιβάλουν από το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης το παιχνίδι τους, αλλά οι Τούρκοι… χτύπησαν κοντά στο καλάθι και δεν επέτρεψαν στον Ολυμπιακό να αποσπαστεί, περνώντας μάλιστα μπροστά στο σκορ.
Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα βελτίωσε την άμυνα της, έλεγξε τα ριμπάουντ, έτρεξε και κατάφερε με “αιχμή” τον εξαιρετικό Γιωργο Πρίντεζη να φτάσει στο θετικό αποτέλεσμα που ισοδυναμεί με το 1-0 στη σειρά των πλέι οφ της Ευρωλίγκας. Μάλιστα ο διεθνής φόργουορντ έκανε ρεκόρ καριέρας στην διοργάνωση ολοκληρώνοντας το παιχνίδι με 26 πόντους, την ώρα που κανείς συμπαίκτης δεν έφτασε διψήφιο αριθμό.
Ο Κάιλ Χάινς για ακόμα μία φορά έδωσε σημαντικές μάχες με τα ψηλά κορμιά της Εφές, ενώ βοήθησαν και οι Βασίλης Σπανούλης, Έισι Λο.
Όσον αφορά την τουρκική ομάδα, από την στιγμή που ο Φάρμαρ και ο Βούγιασιτς δεν βρέθηκαν σε καλό βράδυ δεν μπορούσε ο Μαχμούτι να περιμένει περισσότερο, ενώ είναι αξιοσημείωτο πως η Εφές τελείωσε το ματς με 1/19 τρίποντα.
Πλέον οι δύο ομάδες συγκεντρώνονται στην επόμενη μεταξύ τους “μάχη”, την Παρασκευή, στο ΣΕΦ.
Τα δεκάλεπτα: 17-15, 33-32, 50-46, 67-62.
Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Χάινς 6, Λο 7(1), Άντιτς, Σπανούλης 9, Περπέρογλου 5(1), Σερμαντίνι 2, Σλούκας, Πάουελ 5, Γκετσεβίτσιους, Πρίντεζης 26(4), Παπανικολάου 4, Κατσίβελης 3(1).
Εφές (Μαχμουτί): Φάρμαρ 8, Βούγιασιτς 4, Ερντέν 9, Τουντσερί, Σιπ 2, Γκονλούμ 17, Σαβάνοβιτς 6, Λούκας 10(1), Μπαρατς 6.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT