Κόσμος

Σεισμός 6 Ρίχτερ στην Ιαπωνία

Τουλάχιστον 22 άνθρωποι τραυματίστηκαν από τον σεισμό μεγέθους 6 βαθμών που σημειώθηκε κοντά στο λιμάνι της πόλης Κόμπε, στη δυτική Ιαπωνία.

Σύμφωνα με την Μετεωρολογική Υπηρεσία, παρατηρήθηκε μικρή άνοδος της στάθμης της θάλασσας αλλά δεν υπήρξε συναγερμός για τσουνάμι.

Η αστυνομία κάνει λόγο για τουλάχιστον 22 τραυματίες. Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι οι περισσότεροι τραυματίες είναι ηλικιωμένοι που μέσα στον πανικό τους σκόνταψαν και έπεσαν, όταν τα σπίτια τους σείονταν και τα πράγματα έπεφταν από τα ράφια.

Σύμφωνα με το δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο NHK, έσπασε ένας αγωγός πόσιμου νερού στην πόλη Αουάτζι, στο ομώνυμο νησί, και κατέρρευσε ένας τοίχος στην Οσάκα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιοσιχίντε Σούγκα είπε ότι κατά τα φαινόμενα δεν προκλήθηκαν σοβαρές υλικές ζημιές.
Η εταιρία ηλεκτρισμού Kansai Electric Power ανακοίνωσε ότι δεν σημειώθηκε κανένα πρόβλημα στο πυρηνικό εργοστάσιο Οϊ, στο οποίο λειτουργούν οι δύο αντιδραστήρες, οι μοναδικοί που είναι σήμερα σε λειτουργία στην Ιαπωνία.

Ο σεισμός συγκλόνισε όλη τη δυτική πλευρά του μεγάλου νησιού Χονσού σείοντας τα κτίρια στις βιομηχανικές πόλεις της περιοχής Κανσάι, όπου βρίσκεται η Οσάκα και το Κόμπε, το Σάββατο στις 05:33′ τοπική ώρα (23:33′ ώρα Ελλάδος την Παρασκευή) και το εστιακό του βάθος εντοπίστηκε 10 χιλιόμετρα κάτω από το μικρό νησί Αουάτζι στη θάλασσα του Σέτο, κοντά στο Κόμπε. Το αμερικανικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής (USGS) εκτίμησε επίσης, το μέγεθος του σεισμού στους 6 βαθμούς, αλλά ανέφερε μικρότερο εστιακό βάθος στα 5,3 χιλιόμετρα.

Διαβάστε

Ραδιενεργό νερό διέρρευσε στο έδαφος της Φουκουσίμα

Γκάφα μεγατόνων! Η Γιοκοχάμα κήρυξε κατά λάθος πυρηνικό πόλεμο!

Patriot στο κέντρο του Τόκιο! (ΦΩΤΟ)

Ο εφιάλτης της Φουκουσίμα δεν έχει τέλος- Διαρροή μολυσμένου νερού στο έδαφος

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Δεν έχουμε να πούμε κάτι άλλο» επιμένει η Ρωσία για την εισβολή ρωσικών drones στον πολωνικό εναέριο χώρο
Το ισπανικό υπουργείο Εξωτερικών και η ολλανδική κυβέρνηση κάλεσαν τους Ρώσους πρεσβευτές σε Μαδρίτη και Άμστερνταμ αντίστοιχα για να διαμαρτυρηθούν για το περιστατικό
Η κατεστραμμένη οροφή σπιτιού από συντρίμμια ρωσικού drone στην ανατολική Πολωνία
Πολίτες και τουρίστες στην Ρώμη θα μπορούν να κολυμπούν ελεύθερα στον Τίβερη μέσα στην επόμενη 5ετία
Οι πρώτοι περιορισμοί στην κολύμβηση στον Τίβερη επιβλήθηκαν τη δεκαετία του 1960, το οποίο οφειλόταν στη ρύπανση των υδάτων - «Υπάρχουν ήδη ημέρες στις οποίες τα νερά του Τίβερη» λέει ο δήμαρχος
Κολυμβητής βουτάει στα νερά του ποταμού Τίβερη