Ελλάδα

Απίστευτο! Καλύτερα κότερα, παρά αυτοκίνητο! Λιγότεροι οι φόροι στα σκάφη

Καλύτερα... “σκαφάτος”, παρά με ένα αμάξι από 2.000 κυβικά και πάνω. Αυτή την απίστευτη λογική έχει το κράτος με βάση τα όσα γίνονται με τη φορολόγηση σκαφών και αυτοκινήτων.

Όσο και αν ακούγεται απίστευτο ένας πολίτης που έχει στην κατοχή του ένα αυτοκίνητο 2.000 κυβικών 4ετίας πληρώνει 660 ευρώ για τέλη και άλλα 440 ευρώ φόρο (τεκμήριο). 1.000 ευρώ το χρόνο δηλαδή. Αντίστοιχα ένας ιδιοκτήτης 12μετρου σκάφους αναψυχής έχει πλήρη απαλλαγή από τους φόρους, δεν πληρώνει ούτε ένα ευρώ.

Τα παραδείγματα που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα “Τα Νέα” είναι κάτι παραπάνω από χαρακτηριστικά.

Για ένα αυτοκίνητο αξίας 80.000 ευρώ, 3.500 κυβικών τα τέλη κυκλοφορίας είναι 700 ευρώ και ο φόρος πολυτελείας 2.500 ευρώ. Αντίστοιχα για ένα σκάφος αξίας 80.000 ευρώ, με μηχανές 350 ίππων ο φόρος είναι μόλις 400 ευρώ το χρόνο.

Για ένα δίλιτρο αυτοκίνητο αξίας 30.000 ευρώ ο ιδιοκτήτης του πληρώνει 440 ευρώ φόρο πολυτελείας και 403 ευρώ τέλη. Αντίστοιχα για ένα 10μετρο σκάφος με μηχανές 500 ίππων αξίας 49.000 ευρώ ο ιδιοκτήτης δεν πληρώνει καθόλου φόρους!

Όλα αυτά για να υπάρξει ανάπτυξη και να μην πληγεί ο τουρισμός. Στη λογική κανένας φόρος δεν φέρνει ανάπτυξη το υπουργείο επέλεξε να χαϊδέψει τους ιδιοκτήτες σκαφών. Μήπως όμως η πλειοψηφία είναι οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων; Σε αυτή την κατηγορία δεν ισχύει το ρητό ότι κανένας φόρος δεν φέρνει ανάπτυξη;

Διαβάστε επίσης:

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
ΑΣΕΠ: Τελική ευθεία για τον πανελλήνιο γραπτό διαγωνισμό  – Το χρονοδιάγραμμα και η απορρόφηση των επιτυχόντων
Η υφυπουργός Εσωτερικών Βιβή Χαραλαμπογιάννη δήλωσε ότι μέχρι το τέλος του έτους η «δεξαμενή» με τους διοριστέους θα είναι έτοιμη και αναμένεται ότι από τις αρχές του 2026 θα αρχίσουν οι απορροφήσεις
ΑΣΕΠ 1
Ρωγμές σε σπίτια και σε κτίρια μετά τους απανωτούς σεισμούς στην Εύβοια με μεγαλύτερο στα 4,4 Ρίχτερ - «Φοβηθήκαμε, ήταν δυνατός κι είχε βοή»
Τρεις σεισμοί μεγέθους 4,1, 4,4 και 3,5 ρίχτερ, με επίκεντρο το Προκόπι Ευβοίας, από τα ξημερώματα της Κυριακής έως και λίγο μετά τις 10.30 το πρωί
Φωτογραφία με ζημιές σε σπίτια μετά τους απανωτούς σεισμούς στην Εύβοια 10