Κόσμος

Το στρουμφοχωριό υπάρχει και είναι στην Ισπανία!-φωτο και video

Ένα μικρό χωριό της Ανδαλουσίας γνωρίζει μεγάλες δόξες ως «στρουμφοχωριό». Το Χουθκάρ, του οποίου μεγάλες εκτάσεις είχε αγοράσει ο συνταγματάρχης Μουαμάρ Καντάφι, βάφτηκε μπλε για την προώθηση της ταινίας με ήρωες τα μικρά στρουμφάκια. Και όπως όλα δείχνουν σκοπεύει να παραμείνει έτσι.

Το 1995 Λίβυοι επιχειρηματίες και αξιωματούχοι έφτασαν στην καρδιά της Κόστα ντελ Σολ και αγόρασαν εκτάσεις γύρω από το Χουθκάρ. Σκόπευαν να τις μετατρέψουν σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις και γήπεδα γκολφ, αναφέρει η Global Mail.

Με τον θάνατο του Λίβυου ηγέτη αυτή η προοπτική απομακρύνθηκε.

Την… απόβαση του Καντάφι, ακολούθησε μια μπλε απόβαση: εκείνη των στρουμφ. Η εταιρεία παραγωγής Sony αποφάσισε να βάψει ένα χωριό μπλε για την προώθηση της στρουμφοταινίας της.

Το Χουθκάρ ήταν το «τυχερό» και βάφτηκε όλο μπλε. Όλο; Όχι, ένας κάτοικος εξακολουθεί να αντιστέκεται, διατηρώντας τους τοίχους του δικού του σπιτιού προκλητικά λευκούς.

Αυτό που οι κάτοικοι νόμιζαν ότι αποτελεί προσωρινή κατάσταση έγινε τελικά μόνιμη. Τουρίστες κατέκλυσαν το Χουθκάρ, φωτογραφίζονταν μπροστά στους μπλε τοίχους, άφηναν εκατοντάδες δολάρια πίσω τους.

Το Χουθκάρ ζει σε ρυθμούς μπλε. Από το μπλε νεκροταφείο, μέχρι τη διοργάνωση μπλε γάμων, το χωριό μοιάζει να κατανοεί ότι στην Ισπανία της κρίσης η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί μοιάζει -σχεδόν- αναγκαστική.

Κάτι τέτοιο αποτυπώθηκε σε δημοψήφισμα που διενήργησε ο -ιδιαίτερα δημοφιλής- δήμαρχος του Χουθκάρ για το εάν οι τοίχοι μπορούν να παραμείνουν λευκοί ή μπλε. Οι κάτοικοι ντυμένοι στρουμφάκια πήγαν να ψηφίσουν, δίνοντας ηχηρή απάντηση: μέχρι την επόμενη ταινία η πόλη θα εξακολουθήσει να κινείται σε στρουμφορυθμούς.

ΠΗΓΗ: ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Πάπας Λέων στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του: «Αναθέτουμε όλη την ευρωπαϊκή ήπειρο στον Πρίγκιπα της Ειρήνης» – Η αναφορά του στη Γάζα και τους πρόσφυγες
«Πώς να μην θυμηθούμε τις σκηνές της Γάζας, οι οποίες εδώ και πολλές εβδομάδες είναι εκτεθειμένες στην βροχή, στον άνεμο και στο κρύο, αλλά και εκείνες τόσων άλλων προσφύγων κάθε ηπείρου» ανέφερε ο πάπας
πάπας λέων
Χριστουγεννιάτικη επικοινωνία Ζελένσκι με τους Αμερικανούς απεσταλμένους Γουίτκοφ και Κούσνερ για την Ουκρανία - «Ήταν μία καλή συζήτηση»
«Ελπίζω ότι οι συμφωνίες που επιτεύχθηκαν σήμερα με την ευκαιρία των Χριστουγέννων και οι ιδέες που συζητήσαμε θα αποδειχθούν χρήσιμες»
REUTERS