Πολιτική

Ευ. Βενιζέλος: Η λύση είναι ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ

"Αν θέλουμε για την Ελλάδα προοπτική και ασφάλεια, πολιτική πλατφόρμα ανάπτυξης και κοινωνικής δικαιοσύνης, τότε η λύση είναι ισχυρό ΠΑΣΟΚ".

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, σε ομιλία του στο δημαρχείο Ιλίου, άσκησε σκληρή κριτική στη ΝΔ και τον πρόεδρό της Αντώνη Σαμαρά, σημειώνοντας ότι το ΠΑΣΟΚ δεν έχει απέναντί του ένα «κεντροδεξιό μέτωπο», «αλλά το μέτωπο της καθαρής δεξιάς, της καραδεξιάς» και υποστήριξε ότι πρόκειται για «συσπείρωση ακραίων στοιχείων που επανέρχονται στην κοίτη τους στο όνομα μιας μικροπαραταξιακής επιδίωξης».

«Έχουμε απέναντί μας τον κ. Σαμαρά και το κόμμα του που με άγχος προσπαθεί να λύσει προβλήματα εσωτερικών συσχετισμών χωρίς αυτοκριτική, συγκεκριμένη πρόταση και αξιοπιστία στην Ευρώπη αλλά ακόμα και στις συντηρητικές κυβερνήσεις που κυριαρχούν», είπε.

Επιπλέον, τόνισε ότι ο ΠΑΣΟΚ ανοίγει και μέτωπο απέναντι σε κάθε εκδοχή της δημαγωγίας και ανευθυνότητας, είτε είναι δεξιά ή ακροδεξιά, αλλά και απέναντι στην αριστερή εκδοχή της δημαγωγίας.

Για μετωπική σύγκρουση «με συμφέροντα που έλεγαν σε μυστικές συναντήσεις αυτά που δεν τολμούσαν να πουν δημόσια στον ελληνικό λαό», έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος, αναφερόμενος, κατά την προεκλογική ομιλία του στο Ίλιον, στις «σκληρές» διαπραγματεύσεις που έκανε με την τρόικα ως υπουργός Οικονομικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Επιπλέον, αναφερόμενος στο δεύτερο από τα έξι σημεία της πρότασης του ΠΑΣΟΚ για αναθεώρηση των δυσμενών όρων της δανειακής σύμβασης, δηλαδή τη συλλογική αυτονομία και τις συλλογικές συμβάσεις, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι έδωσε αγώνες με τον πρώην υπουργό Εργασίας Γιώργο Κουτρουμάνη και τον τέως πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο και τόνισε -διατυπώνοντας αιχμές κατά του προέδρου του ΣΕΒ Δ. Δασκαλόπουλου- ότι δεν θέλει «κανέναν μεγαλοεργοδότη ή επιχειρηματία να κάνει τον έξυπνο», εξηγώντας ότι κανένας νόμος δεν επιβάλει στους εκπροσώπους ενός εργοδοτικού κλάδου να αλλάξει τους όρους των συμβάσεων που ίσχυαν έως τώρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Από το Ίλιον ξεκινάει την προεκλογική του εκστρατεία ο Βενιζέλος

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κωστής Χατζηδάκης: 3,8 δισ. ευρώ δόθηκαν στους αγρότες μέσα στο 2025 – Ακατανόητη η εμμονή στην άρνηση διαλόγου
«Από τα 27 αιτήματα των μπλόκων έχουν ικανοποιηθεί ήδη τα 16 και τα άλλα τέσσερα είναι σε  φάση επεξεργασίας», τόνισε σε δήλωσή του ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Κωστής Χατζηδάκης 14
Παύλος Μαρινάκης: Το 2026 βρίσκει τα ελληνικά δημόσια πανεπιστήμια χωρίς 309.000 αιώνιους φοιτητές
«Τα πράγματα αλλάζουν και οι μόνοι πρωταγωνιστές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, δηλαδή οι φοιτητές και οι καθηγητές, παίρνουν πίσω όσα αυτονόητα ζητούσαν για δεκαετίες»
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης 9