Ελλάδα

Θετικές εξελίξεις για τους εργαζομένους στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά

Θετικές αναμένονται και μάλιστα σύντομα οι εξελίξεις όσον αφορά στη μισθοδοσία των εργαζομένων στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά.

Στη συνάντηση που είχαν σήμερα ο γενικός διευθυντής Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων Δημήτριος Γεωργιόπουλος, με το προεδρείο των εργαζομένων στα Ναυπηγεία αποφασίσθηκε να συνταχθεί από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας μία επιστολή με την οποία το υπουργείο θα δεσμεύεται να καταβάλλει κανονικά τη μισθοδοσία των εργαζομένων όσο διαρκούν οι διαπραγματεύσεις για την υπογραφή των συμβάσεων για την παράδοση των τριών νέων υποβρυχίων και την κατασκευή άλλων, με την προϋπόθεση να εξευρεθεί νομική φόρμουλα προς τούτο.

Την ίδια δέσμευση θα αναλάβει το υπουργείο έναντι του ενδεχομένου ο ιδιοκτήτης των ναυπηγείων να άρει την απόφασή του για εκ περιπτροπής εργασία μία φορά την εβδομάδα που ισχύει από 18 Απριλίου.

Οι εργαζόμενοι αναμένουν αυτή τη δεσμευτική επιστολή για να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους σε γενική συνέλευσή τους την ερχόμενη Δευτέρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά και τα υποβρύχια του ΠΝ στον “αέρα”

Πήραν δεσμεύσεις κι έφυγαν οι εργαζόμενοι στα Ναυπηγεία – Άνοιξαν οι δρόμοι στο κέντρο

 Απεργία από σήμερα στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά

 Ή τις φρεγάτες ή λουκέτο, το δίλημμα που θέτουν τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά με ομηρους 1000 εργαζόμενους

 Εκ περιτροπής εργασία στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά

 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ο Νίκος Δένδιας υποδέχτηκε τη Γαλλίδα ΥΠΑΜ στη φρεγάτα «Κίμων» - Δείτε εικόνες από τον Ναύσταθμο της Σαλαμίνας
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι δύο υπουργοί αναμένεται να συζητήσουν για την περαιτέρω ενίσχυση της στρατηγικής αμυντικής συνεργασίας Ελλάδας και Γαλλίας
Η φρεγάτα «Κίμων»
Λεπτό προς λεπτό η επιστροφή των τραυματιών του τροχαίου από τη Ρουμανία – Το απόγευμα ο επαναπατρισμός των σορών
Λίγα λεπτά μετά τις 11:40, το αεροσκάφος του υπουργείου Υγείας ξεκίνησε το ταξίδι του προς την Ελλάδα - Φίλαθλοι του ΠΑΟΚ, συγγενείς και φίλοι θα συνοδεύσουν τις σορούς από το αεροδρόμιο «Μακεδονία» έως την Τούμπα
Ασθενοφόρα 5