Τρίτη, 30 Απρ.
19oC Αθήνα

Οι πρώτες φωτογραφίες και βίντεο από τον ισχυρό σεισμό στο Ακαπούλκο!

Περισσότερα από 500 σπίτια έχουν υποστεί ζημιές. Ασφαλής είναι η κόρη του Ομπάμα που βρισκόταν στην περιοχη. Ο σεισμός έγινε κοντά στην πόλη Ακαπούλκο του Μεξικού. Εκκενώθηκαν κτίρια και στην Πόλη του Μεξικού.

Περισσότερες από 500 κατοικίες έχουν υποστεί ζημιές ή έχουν καταρρεύσει σε πολλές πόλεις κοντά στο επίκεντρο του ισχυρού σεισμού των 7,6 βαθμών που έπληξε νωρίτερα το νοτιοδυτικό Μεξικό, όπως δήλωσε ο κυβερνήτης της πολιτείας Γκερέρο.

 “Περισσότερα από 500 σπίτια έχουν υποστεί ζημιές ή έχουν καταρρεύσει”, όμως “δεν έχουμε καταγράψει θύματα” προς το παρόν στις πολιτείες Γκερέρο και Οαχάκα, δήλωσε ο κυβερνήτης Άνχελ Αγκουίρε στο τηλεοπτικό δίκτυο Milenio.

ΦΩΤΟ REUTERS

Tο Κέντρο Προειδοποίησης Τσουνάμι Ειρηνικού ανακοίνωσε ότι ο σεισμός δεν θα προκαλέσει μεγάλο τσουνάμι, όμως υπάρχει η πιθανότητα να σημειωθούν κάποια τοπικά σεισμικά κύματα.

Visit msnbc.com for breaking news, world news, and news about the economy

Ο σεισμός έγινε αισθητός και την πόλη του Μεξικού, όπου ταρακουνήθηκαν πολλά κτίρια, ενώ οι εργαζόμενοι βγήκαν στο δρόμο.

  Ο Αγκουίρε πρόσθεσε ότι ελέγχονται τα δημόσια κτίρια και τα σχολεία, ενώ έχουν δημιουργηθεί καταφύγια στην πόλη Ομετέπεκ, που βρίσκεται πιο κοντά στο επίκεντρο του σεισμού, αλλά και στις γύρω περιοχές.

    Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε στην πολιτεία Γκερέρο, 25 χιλιόμετρα από την πόλη Ομετέπεκ, κοντά στα σύνορα με την πολιτεία Οαχάκα.

    Στο μεταξύ η Μαλία, η μεγαλύτερη κόρη του αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, που κάνει διακοπές στην περιοχή είναι “σώα και ασφαλής”, όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

    “Μετά τον σημερινό σεισμό μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι η Μαλία Ομπάμα είναι σώα και ασφαλής και δεν βρέθηκε ποτέ σε κίνδυνο”, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Κριστίνα Σάκε, διευθύντρια επικοινωνίας της Πρώτης Κυρίας των ΗΠΑ Μισέλ Ομπάμα.

    Η Σάκε ζήτησε επίσης από τα μέσα ενημέρωσης να εξακολουθήσουν να σέβονται την ιδιωτικότητα των δύο κορών του Ομπάμα όταν αυτές δεν συνοδεύουν τους γονείς τους. Εκτός από την Μαλία, 13 ετών, ο Ομπάμα έχει και μία μικρότερη κόρη, την Σάσα 10 ετών.

Στο βίντεο που ακολουθεί δημοσιογράφοι που εργάζονται στο γραφείο του Reuters κατέγραψαν τις πρώτες εικόνες μέσα στο γραφείο τους..

ΦΩΤΟ Noticieros Televisa ‏

Οι επικοινωνίες μέσω κινητών τηλεφώνων διακόπηκαν και στους δρόμους της πρωτεύουσας προκλήθηκε κυκλοφοριακή συμφόρηση.

Κομμάτι γέφυρας έπεσε πάνω σε λεωφορείο χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί κανείς, σύμφωνα με πληροφορίες και  φωτογραφία που ανέβασε στο Twitter ένας κάτοικος της περιοχής.

ΦΩΤΟ Twitter

ΦΩΤΟ REUTERS

Πάντως μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές στην Οαχάκα, σύμφωνα με τοπικό τηλεοπτικό σταθμό.

Ο μεξικανός πρόεδρος Φελίπε Καλδερόν ανέφερε μέσω του λογαριασμού του στο twitter ότι δεν έχουν καταγραφεί σοβαρές υλικές ζημιές από τον σεισμό, ενώ και ο δήμαρχος της πόλης του Μεξικού Μαρσέλο Εμπράρντ ανέφερε στο twitter ότι δεν παρατήρησε ζημιές αφού πέταξε πάνω από την πρωτεύουσα με ελικόπτερο.

ΦΩΤΟ REUTERS

ΦΩΤΟ REUTERS

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε