Κόσμος

Θα ξεπληρώσουν τα χρέη τους καλλιεργώντας κάνναβη!

Αυτό τον τρόπο βρήκαν οι κάτοικοι μια κωμόπολης στη βορειοανατολική Ισπανία για να απολπηρώσουν το χρέος τους ύψους 1,3 εκατ. ευρω.

Το χωριό Ρασκουέρα της Καταλονίας, 900 κατοίκων, βρίσκεται σε μια από τις πιο γραφικές περιοχές της Ισπανίας και όπως αποφάσισαν οι αρχές, θα νοικιάσουν γη για καλλιέργεια κάνναβης, μια επιχείρηση η οποία, όπως εκτιμάται, θα επιτρέψει στους κατοίκους του να αποπληρώσουν το χρέος τους, ύψους 1,3 εκατομμυρίων ευρώ σε δύο χρόνια.

Οι αρχές κρατούν άκρως μυστική την τοποθεσία όπου θα ξεκινήσουν την επιχείρησή τους ενώ ο γενικός εισαγγελέας της Ισπανίας ερευνά τη νομιμότητα του σχεδίου.

Ο δήμαρχος της Ρασκουέρα δήλωσε ότι το σχέδιο δεν θα ευνοήσει μόνο τους ντόπιους, αλλά θα συμβάλει και στην καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος και την φοροδιαφυγή που συνδέονται με την βιομηχανία της κάνναβης χάρη στην επιτήρηση από την κυβέρνηση.

Η Ενωση Προσωπικής Χρήσης Κάνναβης της Βαρκελώνης (ABCDA) θα καταβάλλει στην Ρασκουέρα 54.170 ευρώ τον μήνα από τον Ιούλιο του 2012 για την αξιοποίηση με αυτό τον τρόπο ενός κομματιού γης 15 εκταρίων και οι τοπικές αρχές ελπίζουν ότι έτσι θα δημιουργηθούν 40 νέες θέσεις εργασίας στο χωριό.

Οι ισπανικές πόλεις είναι υπερχρεωμένες ύστερα από την “έκρηξη” της στεγαστικής φούσκας το 2008. Σχεδόν ένας στους τέσσερις Ισπανούς εργαζόμενους είναι άνεργος και πολλές πόλεις έχουν μήνες να πληρώσουν τους μισθούς στους οδοκαθαριστές και σε άλλους δημοτικούς υπαλλήλους.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το YouTube θα καταβάλει 22 εκατ. δολάρια στον Ντόναλντ Τραμπ γιατί «κατέβασε» τον λογαριασμό του μετά την εισβολή στο Καπιτώλιο
Το ποσό θα καταβληθεί σε ταμείο το οποίο κυρίως χρηματοδοτεί την κατασκευή της γιγάντιας αίθουσας χορού που επιθυμεί να προσθέσει στον Λευκό Οίκο ο Τραμπ
Ντόναλντ Τραμπ
Φρίντριχ Μερτς: «Υποψιαζόμαστε τη Ρωσία για την εισβολή των drones, η κατάρριψή τους ενέχει κινδύνους»
«Δεν βρισκόμαστε σε πόλεμο, αλλά ούτε σε ειρήνη. Η διεθνής τάξη που βασίζεται σε κανόνες αντικαθίσταται από την πολιτική ωμής ισχύος, η οποία συχνά συνοδεύεται από στρατιωτική βία», τόνισε ο καγκελάριος
Φρίντριχ Μερτς
Η ακτινογραφία του σχεδίου του Ντόναλντ Τραμπ για τον τερματισμό του πολέμου στη Γάζα - «Φάρσα» το χαρακτηρίζουν οι Παλαιστίνιοι
Τα 20 βασικά σημεία του σχεδίου που παρουσιάστηκε στον Λευκό Οίκο - Ντόναλντ Τραμπ και Μπέντζαμιν Νετανιάχου περιμένουν την απάντηση της Χαμάς - Διχασμένοι οι Παλαιστίνιοι, θεωρούν πως η τρομοκρατική οργάνωση δεν θα συμφωνήσει με τους όρους
Γάζα 7