Κόσμος

Στάχτη έγιναν πάνω απο 10.000 στρέμματα δάσους

Μία πυρκαγιά, που οφείλεται σε εγκληματική ενέργεια, κατέστρεψε 10.000 στρέμματα και απειλεί το θέρετρο Ελ Όγιο στην Παταγονία της Αργεντινής.

“Περίπου 10.000 στρέμματα έχουν καεί”, τόνισε στους δημοσιογράφους ο κυβερνήτης της περιοχής Τσουμπούρ Μάρτιν Μπούσι. «Πασχίζουμε να καταστείλουμε την πυρκαγιά, υπό εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες, που οφείλονται στην ξηρασία και στις υψηλές θερμοκρασίες των 33 βαθμών», πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο κυβερνήτης δήλωσε πως 150 πυροσβέστες και μέλη διασωστικών ομάδων συμμετέχουν στις προσπάθειες για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, που κατ’ αυτούς οφείλεται σε εμπρησμό. «Υπήρξαν τουλάχιστον είκοσι εστίες εγκληματικής φύσεως που κατασβέσθηκαν από τους πυροσβέστες», δήλωσε ο κυβερνήτης.

Σαράντα άνθρωποι απομακρύνθηκαν, ενώ δεν υπήρξαν τραυματισμοί, υπογράμμισε από την πλευρά του ο υπουργός Εσωτερικών της επαρχίας Χαβιέρ Τουρινάν, καλώντας παράλληλα όλους όσους εξακολουθούν και βρίσκονται στα δάση «να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους».

Το παραθεριστικό θέρετρο του Ελ Όγιο, που αριθμεί 3.500 κατοίκους και αυτήν την εποχή–θέρος για τους αντίποδες–φιλοξενεί πολλές εκατοντάδες επισκέπτες, απειλείται πλέον άμεσα. Ένα αεροσκάφος, το οποίο συμμετείχε στις επιχειρήσεις πυρόσβεσης συνετρίβη χθες, όμως ο κυβερνήτης του βγήκε από τα συντρίμμια σώος και αβλαβής.

Τις τελευταίες ημέρες έχουν πολλαπλασιαστεί οι δασικές πυρκαγιές στην Αργεντινή και στη γειτονική Χιλή, όπου δεκάδες χιλιάδες στρέμματα έχουν απανθρακωθεί ήδη.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τσάρλι Κερκ, ο ακτιβιστής που μάγεψε τον Τραμπ – Ένας υπέρμαχος της οπλοκατοχής που τελικά τον σκότωσε
«Όταν οι άνθρωποι σταματούν να μιλούν, έρχεται η βία» είχε πει σε ένα από τα αγαπημένα του debate με φοιτητές - Ο Τσάρλι Κερκ εκτελέστηκε από ελεύθερο σκοπευτή ενώ μιλούσε σε πλήθος
Τσάρλι Κερκ
2
Πενήντα νεκροί στην πόλη της Γάζας από ισραηλινές επιθέσεις: Εντολή εκκένωσης από τους IDF – «Θα χρησιμοποιήσουμε βία»
Εκατοντάδες χιλιάδες Παλαιστίνιοι έχουν λάβει οδηγίες να εγκαταλείψουν τη μεγαλύτερη πόλη της Λωρίδας της Γάζας πριν τεθεί υπό ισραηλινό έλεγχο
Ένα αγόρι τρέχει καθώς καπνός αναδύεται από μία εγκαταλελειμμένη πολυκατοικία, που στέγαζε εκτοπισμένους Παλαιστινίους, μετά από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή, στην πόλη της Γάζας
1
Ελλάδα, ΗΠΑ και 41 ακόμη χώρες καταδικάζουν τα ρωσικά drones στον εναέριο χώρο της Πολωνίας – «Βαθιά ανησυχία για τις 19 παραβιάσεις»
Η Πολωνία τόνισε ότι «οι απερίσκεπτες ενέργειες της Ρωσίας αποτελούν παραβίαση του διεθνούς δικαίου και αποσταθεροποιητική κλιμάκωση που φέρνει την περιοχή πιο κοντά στη σύγκρουση από κάθε άλλη φορά»
Στρατιώτες περπατούν δίπλα σε ένα σημείο όπου η στέγη ενός σπιτιού καταστράφηκε, μετά την παραβίαση του πολωνικού εναερίου χώρου από ρωσικά drones κατά τη διάρκεια επίθεσης στην Ουκρανία, μερικά από τα οποία καταρρίφθηκαν από την Πολωνία με την υποστήριξη των συμμάχων της στο ΝΑΤΟ 2