Κόσμος

Στη Βηρυτό ο Ολάντ

Στη Βηρυτό έφτασε ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ για σύντομη επίσκεψη στη διάρκεια της οποίας θα συναντηθεί με τον λιβανέζο ομόλογό του Μισέλ Σουλεϊμάν.

Η επίσκεψη αυτή θεωρείται από Παρίσι ως “μια σημαντική πολιτική κίνηση στήριξης και ενίσχυσης της κυριαρχίας του Λιβάνου”, απέναντι στον κίνδυνο επέκτασης της συριακής κρίσης.

Η Βηρυτός προστέθηκε τελευταία στιγμή στην περιοδεία του γάλλου προέδρου, ο οποίος το απόγευμα θα επισκεφτεί την Σαουδική Αραβία και μετά θα μεταβεί στο Λάος για την 9η σύνοδο Ευρώπης-Ασίας του ASEM.

Οι δύο πρόεδροι θα δώσουν κοινή συνέντευξη Τύπου αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνάντησής τους, περίπου στις 10 τοπική ώρα.

Η συνάντηση τους πραγματοποιείται αφού η αντισυριακή αντιπολίτευση ζήτησε την παραίτηση του λιβανέζου πρωθυπουργού Νατζίμπ Μικάτι, τον οποίο κατηγορεί ότι “διευκολύνει το εγκληματικό σχέδιο του καθεστώτος Ασαντ στον Λίβανο”.

Τόσο ο Σουλεϊμάν, όσο και η Δύση επιθυμούν να αποφευχθεί ένα τέτοιο σενάριο, φοβούμενοι το πολιτικό κενό που θα δημιουργηθεί στη χώρα.

Η λιβανική αντιπολίτευση ζήτησε την παραίτηση του πρωθυπουργού αμέσως μετά την επίθεση που στοίχισε τη ζωή στον επικεφαλής της υπηρεσίας Πληροφοριών της Εσωτερικής Ασφάλειας του Λιβάνου Ουισάμ αλ-Χάσαν στις 19 Οκτωβρίου στη Βηρυτό.

Σύμφωνα με την γαλλική προεδρία, ο Ολάντ αποφάσισε να μεταβεί στο Λίβανο μετά την επίθεση αυτή.

Τον γάλλο πρόεδρο συνοδεύει ο υπουργός Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Εφτασαν τους 51 οι νεκροί από τις ταραχές στο Νεπάλ - Δραπέτευσαν 12.500 φυλακισμένοι και εξακολουθούν να διαφεύγουν
Οι ταραχές, οι πιο φονικές που έχουν σημειωθεί στο Νεπάλ μετά την κατάργηση της μοναρχίας το 2008, άρχισαν τη Δευτέρα, όταν η αστυνομία άνοιξε πυρ εναντίον νεαρών διαδηλωτών
Ταραχές στο Νεπάλ
Ο Τραμπ δήλωσε έκπληκτος για την καταδίκη Μπολσονάρο - «Είναι καλός άνθρωπος»
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε «πολύ έκπληκτος» για τη βαριά καταδίκη του πρώην συμμάχου του Ζαΐρ Μπολσονάρο για απόπειρα πραξικοπήματος - Η Ουάσιγκτον καταγγέλλει «πολιτικό διωγμό» και απειλεί με αντίποινα
Ο Ζαΐρ Μπολσονάρο στο σπίτι του
Συμπαραγωγή drones και όπλων αλλά και πίεση στον Πούτιν ζήτησε ο Ζελένσκι στη συνάντηση με τον ειδικό απεσταλμένο του Τραμπ
«Να επιτύχουμε συνάντηση σε επίπεδο ηγετών το συντομότερο δυνατόν και να τερματίσουμε αυτόν τον πόλεμο», έγραψε ο Ζελένσκι στην πλατφόρμα Telegram
Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, Volodymyr Zelenskiy