Κόσμος

Αυτοκτόνησε μπροστά σε υφυπουργό ο Σέρβος πρέσβης στο ΝΑΤΟ

Σοκ προκαλεί η είδηση πως ο πρέσβης της Σερβίας στο ΝΑΤΟ Μπράνισλαβ Μιλίνκοβιτς, αυτοκτόνησε το βράδυ της Τρίτης στις Βρυξέλλες, μπροστά στα έκπληκτα μάτια του υφυπουργού Εξωτερικών της χώρας.

Όπως αναφέρουν τα σερβικά ΜΜΕ ο πρέσβης Μιλίνκοβιτς έβαλε τέρμα στη ζωή του πηδώντας από κτίριο στο πάρκινγκ του αεροδρομίου των Βρυξελλών μπροστά στα μάτια του υφυπουργού Εξωτερικών Ζόραν Βούγιτς, τον οποίο συνόδευε.

Το σερβικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι ο πρέσβης Μιλίνκοβιτς «απεβίωσε με τραγικό τρόπο» χωρίς να αναφερθεί σε λεπτομέρειες.

Ο εκπρόσωπος του αεροδρομίου Ζαβεντέμ των Βρυξελλών, Γιαν φαν ντερ Κράισε, επιβεβαίωσε ότι ένας άνδρας σκοτώθηκε το βράδυ της Τρίτης αφού έπεσε “πολλούς ορόφους” από ένα πολυώροφο κτίριο. Ωστόσο, δήλωσε ότι δεν μπορεί να δώσει πληροφορίες για την ταυτότητα του θύματος.
“Η πυροσβεστική υπηρεσία μας και γιατροί έσπευσαν αμέσως εκεί… Φαίνεται πως δεν μπορούσαν πλέον να βοηθήσουν”, πρόσθεσε.

Ο Μπράνισλαβ Μιλίνκοβιτς ήταν παντρεμένος και πατέρας ενός παιδιού. Ήταν έμπειρος διπλωμάτης με μακροχρόνια θητεία σε διεθνείς οργανισμούς. Το 2009 τοποθετήθηκε πρεσβευτής της Σερβίας στο ΝΑΤΟ ενώ από το 2004 ήταν ειδικός απεσταλμένος του υπουργού Εξωτερικών της Σερβίας -Μαυροβουνίου στην έδρα της βορειοατλαντικής συμμαχίας.

Νωρίτερα, υπηρέτησε ως μόνιμος αντιπρόσωπος της χώρας του στον ΟΑΣΕ και τον ΟΗΕ. Το τίτλο του πρέσβη έλαβε το 2000.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

“Το ΝΑΤΟ δεν είναι πάρτι να έρχεται όποιος θέλει ακάλεστος”! Επίθεση Αβραμόπουλου σε Σκόπια-Αλβανία

“OK” του ΝΑΤΟ για αποστολή PatrIot στην Τουρκία

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ελλάδα, ΗΠΑ και 41 ακόμη χώρες καταδικάζουν τα ρωσικά drones στον εναέριο χώρο της Πολωνίας – «Βαθιά ανησυχία για τις 19 παραβιάσεις»
Η Πολωνία τόνισε ότι «οι απερίσκεπτες ενέργειες της Ρωσίας αποτελούν παραβίαση του διεθνούς δικαίου και αποσταθεροποιητική κλιμάκωση που φέρνει την περιοχή πιο κοντά στη σύγκρουση από κάθε άλλη φορά»
Στρατιώτες περπατούν δίπλα σε ένα σημείο όπου η στέγη ενός σπιτιού καταστράφηκε, μετά την παραβίαση του πολωνικού εναερίου χώρου από ρωσικά drones κατά τη διάρκεια επίθεσης στην Ουκρανία, μερικά από τα οποία καταρρίφθηκαν από την Πολωνία με την υποστήριξη των συμμάχων της στο ΝΑΤΟ