Κόσμος

Αυτοκτόνησε μπροστά σε υφυπουργό ο Σέρβος πρέσβης στο ΝΑΤΟ

Σοκ προκαλεί η είδηση πως ο πρέσβης της Σερβίας στο ΝΑΤΟ Μπράνισλαβ Μιλίνκοβιτς, αυτοκτόνησε το βράδυ της Τρίτης στις Βρυξέλλες, μπροστά στα έκπληκτα μάτια του υφυπουργού Εξωτερικών της χώρας.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Όπως αναφέρουν τα σερβικά ΜΜΕ ο πρέσβης Μιλίνκοβιτς έβαλε τέρμα στη ζωή του πηδώντας από κτίριο στο πάρκινγκ του αεροδρομίου των Βρυξελλών μπροστά στα μάτια του υφυπουργού Εξωτερικών Ζόραν Βούγιτς, τον οποίο συνόδευε.

Το σερβικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι ο πρέσβης Μιλίνκοβιτς «απεβίωσε με τραγικό τρόπο» χωρίς να αναφερθεί σε λεπτομέρειες.

Ο εκπρόσωπος του αεροδρομίου Ζαβεντέμ των Βρυξελλών, Γιαν φαν ντερ Κράισε, επιβεβαίωσε ότι ένας άνδρας σκοτώθηκε το βράδυ της Τρίτης αφού έπεσε “πολλούς ορόφους” από ένα πολυώροφο κτίριο. Ωστόσο, δήλωσε ότι δεν μπορεί να δώσει πληροφορίες για την ταυτότητα του θύματος.
“Η πυροσβεστική υπηρεσία μας και γιατροί έσπευσαν αμέσως εκεί… Φαίνεται πως δεν μπορούσαν πλέον να βοηθήσουν”, πρόσθεσε.

Ο Μπράνισλαβ Μιλίνκοβιτς ήταν παντρεμένος και πατέρας ενός παιδιού. Ήταν έμπειρος διπλωμάτης με μακροχρόνια θητεία σε διεθνείς οργανισμούς. Το 2009 τοποθετήθηκε πρεσβευτής της Σερβίας στο ΝΑΤΟ ενώ από το 2004 ήταν ειδικός απεσταλμένος του υπουργού Εξωτερικών της Σερβίας -Μαυροβουνίου στην έδρα της βορειοατλαντικής συμμαχίας.

Νωρίτερα, υπηρέτησε ως μόνιμος αντιπρόσωπος της χώρας του στον ΟΑΣΕ και τον ΟΗΕ. Το τίτλο του πρέσβη έλαβε το 2000.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

“Το ΝΑΤΟ δεν είναι πάρτι να έρχεται όποιος θέλει ακάλεστος”! Επίθεση Αβραμόπουλου σε Σκόπια-Αλβανία

“OK” του ΝΑΤΟ για αποστολή PatrIot στην Τουρκία

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Βρετανία: Αθωώθηκε η Άντζελα Ρέινερ από κατηγορίες που αφορούσαν φορολογική υπόθεση – Πιθανή υποψηφιότητα για την ηγεσία των Εργατικών
Η Ρέινερ μίλησε στον Guardian και το ITV News και, όταν ρωτήθηκε αν ο Στάρμερ θα πρέπει να παραιτηθεί, απάντησε: «ο Κιρ θα πρέπει να το σκεφτεί»
FILE PHOTO: British Deputy Prime Minister Angela Rayner visits the community kitchen at the Newquay Orchard on February 10, 2025 in Newquay, Britain. Leon Neal/Pool via REUTERS/File Photo
«Ο νοροϊός είναι ο πιο εύκολα μεταδιδόμενος ιός» λέει ο Γκίκας Μαγιορκίνης για το κρουαζιερόπλοιο που βρίσκεται σε καραντίνα με κρούσματα γαστρεντερίτιδας
«Είναι ένας ιός ο που αν μπει σε ένα μέρος, τους μολύνει όλους με προβλήματα γαστρεντερίτιδας, με διάρροιες και εμέτους. Τα κοινά αντισηπτικά δεν τον προλαμβάνουν, χρειάζεται πλύσιμο χεριών»
Το κρουαζιερόπλοιο Ambassador Cruise Line
Γκολσφιτέχ Φαραχανί: «Οι Γάλλοι άνδρες είναι κολλημένοι με τη μητέρα τους – Η πρώτη τους γυναίκα είναι η μητέρα που δεν είχαν ποτέ»
Όσα έλεγε η Ιρανή ηθοποιός που έγινε η αφορμή για το viral χαστούκι της Μπριζίτ στον Μακρόν έναν χρόνο πριν - «Στη Γαλλία υπάρχει η κουλτούρα της ερωμένης»
Golshifteh Farahani 7