Κόσμος

Τώρα και η Ουγγαρία στον Μηχανισμό Στήριξης

Η Ουγγαρία έχει αρχίσει τις διαπραγματεύσεις με το ΔΝΤ με σκοπό την υπογραφή μιας νέας συμφωνίας, η οποία θα μπορούσε να συναφθεί στις αρχές του 2012.

“Η Ουγγαρία έχει αρχίσει τις διαπραγματεύσεις με το ΔΝΤ και την Ευρωπαϊκή Ένωση προκειμένου να καταλήξει σε μία νέα συμφωνία, μία συμφωνία η οποία θα συμβάλει στην ουγγρική οικονομική ανάπτυξη” ανέφερε το υπουργείο Οικονομικών της χώρας.

Η ετήσια αποστολή του ΔΝΤ είναι σε εξέλιξη στη Βουδαπέστη μέχρι τις 21 Νοεμβρίου, αλλά όπως σημειώνει το ίδρυμα δεν έχει την εξουσία να διαπραγματευτεί ένα νέο δάνειο.

“Μια νέα αντιπροσωπεία θα φτάσει στη Βουδαπέστη και πάλι πριν από τα Χριστούγεννα, με επαγγελματίες οι οποίοι για παράδειγμα διαμόρφωσαν τη συμφωνία με την Πολωνία” ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών Γκιόργκι Ματόλσκι.

“Γνωρίζουμε ότι οι ουγγρικές αρχές εξετάζουν την υποβολή αιτήματος προς την Επιτροπή και το ΔΝΤ για μία προληπτική οικονομική υποστήριξη αλλά δεν έχουμε ακόμη λάβει επίσημο αίτημα” δήλωσε σήμερα για λογαριασμό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο εκπρόσωπος Αμαντέου Αλταφάζ, προσθέτοντας ότι οι επίσημες διαπραγματεύσεις θα αρχίσουν με τις ουγγρικές αρχές και το ΔΝΤ, μετά την κατάθεση επίσημης αίτησης.

Διαβάστε επίσης:

Η συνταγή του ΔΝΤ προβλέπει και τη χρεοκοπία των πολιτικών κομμάτων; Tι συνέβη το 2001 στην Τουρκία

ΔΝΤ και Ευρώπη θέλουν τα ρούβλια της Ρωσίας

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αναρριχητής στην Ταϊβάν «κόβει την ανάσα» - Σκαρφάλωσε ουρανοξύστη χωρίς σχοινί ασφαλείας σε 90 λεπτά
Η εκδήλωση, η οποία μεταδόθηκε ζωντανά στο Netflix ήταν κάπως ασυνήθιστη για τον Honnold, του οποίου οι αναρριχήσεις συνήθως πραγματοποιούνται σε απομακρυσμένες περιοχές και χωρίς κοινό
Ο Αμερικανός την στιγμή που έφτασε στην κορυφή του ουρανοξύστη
Πέθανε στα 26 της η γνωστή TikToker Μακένζι Πολ μετά από μάχη με τον καρκίνο - Το σπαρακτικό αντίο του συζύγου της
«Η Κένζι είναι τώρα στον παράδεισο», είπε ο Μπράντον και συνέχισε: «Εγωιστικά, εύχομαι να ήταν εδώ, μαζί μου, και θα μου πάρει όλη την υπόλοιπη ζωή μου για να το ξεπεράσω»
Η TikToker Μακένζι Πολ
Στο εδώλιο η δράση της ICE μετά τις εκτελέσεις της Ρενέ Γκουντ και του νοσηλευτή Άλεξ Πρέτι από πράκτορες στη Μινεάπολη
Δικαστής εξετάζει αγωγή της Πολιτείας για τον περιορισμό των επιχειρήσεων της Υπηρεσίας Μετανάστευσης μετά τους δύο νεκρούς και τις σφοδρές αντιδράσεις
Διαδηλώσεις κατά της ICE στη Μινεάπολη
Ο Μακρόν με βίντεο βάζει τέλος στα social media για παιδιά κάτω των 15 ετών στη Γαλλία – Stop και στα κινητά στα σχολεία
«Οι εγκέφαλοι των παιδιών και των εφήβων μας δεν είναι προς πώληση, ούτε πρέπει να χειραγωγούνται, είτε από αμερικανικές πλατφόρμες είτε από κινεζικούς αλγόριθμους»
Εμανουέλ Μακρόν