Πολιτική

Οι πολίτες θέλουν κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας

Σχεδόν οι μισοί όμως θεωρούν οτι η όποια νέα κυβέρνηση δεν θα έχει και πολλά περιθώρια για διαφορετική πολιτική.

Σε δημοσκόπηση που δημοσιεύεται στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ το 52% των πολιτών τάσσεται υπέρ μίας κυβέρνησης εθνικής ανάγκης ενώ το 36% τάσσεται υπέρ της διενέργειας πρόωρων εκλογών.

Σε άλλη δημοσκόπηση για το ΕΘΝΟΣ της Κυριακής,το 45% θεωρεί ότι πρέπει να υπάρξει συνεννόηση για κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας ενώ το 41,7% τάσσεται υπέρ της προκήρυξης εκλογών και το 10,3% υπέρ της ολοκλήρωσης της θητείας της κυβέρνησης.

Περισσότεροι από 5 στους 10 (54,85) πάντως εκτιμούν πως η όποια νέα κυβέρνηση δεν θα έχει περιθώρια να εφαρμόσει διαφορετική πολιτική. Στην έρευνα στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ η ΝΔ προηγείται στην προθεση ψήφου 7,5% ενώ στο ΕΘΝΟΣ 7,15.

Συγκεκριμένα στη δημοσκόπηση για το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ η ΝΔ συγκεντρώνει 22,5% και το ΠΑΣΟΚ 15% και ακολουθούν ΚΚΕ 7,8%, ΛΑΟΣ 5,7%, ΣΥΡΙΖΑ 5,3%, ΔΗΣΥ 2,2%, ΔΗΜΑΡ 3,75, ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ -ΠΡΑΣΙΝΟΙ 2,7%, ΑΡΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ 0,9%.

Στη δημοσκόπηση του ΕΘΝΟΥΣ η ΝΔ συγκεντρώνει 22,2%, το ΠΑΣΟΚ 15,15, το ΚΚΕ 8,2 %, το ΛΑΟΣ 5,8%, η ΔΗΜΑΡ 5,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 5,2%, η ΔΗΣΥ 2,4%, οι Οικολογοι -Πρασινοι 2,3% , το ΑΡΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ 1,6%.

Διαβάστε
Ηγέτες κατώτεροι των περιστάσεων εγκλωβισμένοι στις μικροπολιτικές τους στρατηγικές

Πήρε ψήφο εμπιστοσύνης – Πάει στον Πρόεδρο για κυβέρνηση συνεργασίας που δεν θα γίνει ποτέ – Άρα μένει πρωθυπουργός

Και τώρα τι θα κάνουν όλοι εκείνοι που του ζητούσαν να φύγει;

Πήρε ψήφο εμπιστοσύνης – Πάει στον Πρόεδρο για κυβέρνηση συνεργασίας που δεν θα γίνει ποτέ – Άρα μένει πρωθυπουργός

Τα σενάρια που ήθελαν τον Βενιζέλο πρωθυπουργό

Γιατί δεν μπορεί να “περπατήσει” μια κυβέρνηση συνεργασίας

Γιατί τελικά μίλησε στην… ώρα του

Βενιζέλος: Μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου η νέα κυβέρνηση συνεργασίας

Πήρε ψήφο εμπιστοσύνης η κυβέρνηση με 153 ψήφους

Σαμαράς: “Γιατί απορρίπτω την κυβέρνηση συνεργασίας”

Θυμηθείτε τι έλεγαν για τον Παπανδρέου πριν τον ψηφίσουν

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Δημοσκόπηση Alco: Νίκος Δένδιας και Κυριάκος Πιερρακάκης οι πιο επιτυχημένοι Υπουργοί της Κυβέρνησης
Στο ερώτημα «ποιον εμπιστεύεστε για Πρωθυπουργό», ο Κυριάκος Μητσοτάκης (28%) διατηρεί μεγάλο προβάδισμα από τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς, ωστόσο με μεγάλη διαφορά προηγείται ο... κανένας (35%)
Ο Νίκος Δένδιας και ο Κυριάκος Πιερρακάκης
Κυριάκος Μητσοτάκης: Δεν καταγράφουμε απλώς το πρόβλημα της στέγασης, το αντιμετωπίζουμε με στοχευμένα μέτρα
«Η Κυβέρνηση αναπτύσσει συνολικά 40 δράσεις συνολικού προϋπολογισμού άνω των 6,5 δισ. ευρώ για τη στεγαστική κρίση», σημειώνει ο Πρωθυπουργός σε άρθρο του στο ηλεκτρονικό Onside της ΟΝΝΕΔ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης 1
Σωκράτης Φάμελλος για τη μήνυση από την Ομάδα Αλήθειας: «Φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί νοικοκύρης»
«Η μήνυση εναντίον μου, που προανήγγειλε η Ομάδας Αλήθειας, ο μηχανισμός προπαγάνδας του κ. Μητσοτάκη, αποτελεί ευθεία επίθεση κατά της Δημοκρατίας» τονίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ
Ο Σωκράτης Φάμελλος 1