Κόσμος

Με υπερόπλο λέιζερ θα τυφλώνουν τους διαδηλωτές

Κι όμως ένα όπλο το οποίο αναπτύχθηκε για το στρατό και για την ακρίβεια για επιχειρήσεις εναντίων των Σομαλών πειρατών τώρα ετοιμάζεται να κατέβει στο δρόμο εναντίον πολιτών.

Όσο και αν ακούγεται απίστευτο το όπλο ακτίνων λέιζερ SMU100 σύμφωνα με τα όσα λέει το BBC θα είναι το υπερόπλο της αστυνομίας εναντίων διαδηλωτών καθώς μπορεί να δημιουργεί με ακτίνα λέιζερ έναν “τοίχο” φωτός πλάτους τριών μέτρων, εντός του οποίου όποιος έχει ανοιχτά τα μάτια του θα χάνει προσωρινά την όρασή του.
Το SMU100 έχει, σύμφωνα με την εταιρεία που το κατασκευάζει δραστικό βεληνεκές πάνω από 500 μέτρα και όπως λέει ο διευθυντής με υπερηφάνεια “Το συγκεκριμένο σύστημα θα δώσει στην αστυνομία ένα ισχυρό όπλο οπτικής αποτροπής. Δεν μπορείς να επιτεθείς σε κάτι που δεν βλέπεις”.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Σαβάνα Γκάθρι: Νέα έκκληση για τη μητέρα της μετά τη λήξη της προθεσμίας για λύτρα – «Φέρτε την σπίτι»
H γνωστή παρουσιάστρια απηύθυνε μέσω βίντεο νέα δημόσια έκκληση για βοήθεια - Το FBI ανακοίνωσε ότι, περισσότερο από μία εβδομάδα μετά, δεν έχει ακόμη εντοπιστεί ύποπτος
Μήνυμα από τους γείτονες της Νάνσι Γκάθρι που αγνοείται