Πολιτική

Παπαδήμος: Δεν θέλω υπουργούς μερικής απασχόλησης!

Σαφή προειδοποίηση προς κορυφαίους υπουργούς της κυβέρνησης απήυθυνε ο Λουκάς Παπαδήμος.

Φωτογραφίζοντας τους κυρίους Λοβέρδο, Διαμαντοπούλου, Ραγκούση, Βενιζέλο, Χρυσοχοϊδη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επι της ουσίας είπε ότι ο πρωθυπουργός τους καλεί να αποφασίσουν: Θα αφοσιωθούν στο έργο τους ως υπουργοί για να σωθεί η χώρα, ή θα ασχολούνται με τα εσωκομματικά τους και την μάχη της διαδοχής στο ΠΑΣΟΚ;

“Δεν υπάρχουν υπουργοί μερικής απασχόλησης. Όλοι είναι αφοσιωμένοι στο έργο τους 100% και αξιολογούνται και κρίνονται”, ήταν η ακριβής φράση του κ. Καψή.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε επίσης ότι ο κ. Παπαδήμος είναι αποφασισμένος να φτάσει μέχρι το τέλος.

“Ο πρωθυπουργός δεν νιώθει καθόλου όμηρος των κομματικών σκοπιμοτήτων και είναι αποφασισμένος να προωθήσει το έργο της κυβέρνησης με την στήριξη των 3 κομμάτων και με βάση τα όσα έχουν συμφωνηθεί και τα οποία είναι γραμμένα σε πέτρα”, είπε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Eίπε επίσης ότι θέμα ανασχηματισμού της κυβέρνησης δεν υπάρχει. Ερωτηθείς για τις δηλώσεις Λοβέρδου ότι καταρρέει η κυβέρνηση Παπαδήμου ήταν αιχμηρός λέγοντας ότι “Όλοι θα κριθούμε από το έργο και όχι από τα λόγια.”

Για τις εκλογές είπε ότι ο χρόνος τους ορίζεται από το έργο της κυβέρνησης.

Για την εσωκομματική μάχη στο ΠΑΣΟΚ και τις φήμες για αντικατάσταση του υπουργού Οικονομικών, είπε ότι δεν υπάρχει θέμα αντικατάστασης Βενιζέλου και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης είναι απολύτως αφοσιωμένος στο έργο του.

Για το θέμα των επικουρικών συντάξεων είπε οτι προωθείται ενοποίηση των ταμείων. “Αυτό που θέλουμε είναι να σώσουμε τις επικουρικές”, είπε. Επίσης, δεν διέψευσε το αίτημα ότι υπάρχει αίτημα τη ΔΕΗ για αυξήσεις και είναι σε  διαπραγματεύσεις.

Για ΦΠΑ μέσω καρτών είπε ότι είναι προτάσεις και ιδέες ενόψει διαμόρφωσης εθνικού φορολογικού.

Την Τετάρτη και την Πέμπτη θα γίνουν 2 υπουργικά συμβούλια. Το ένα για εργασιακά θέματα και το άλλο για θέματα δικαιοσύνης. Τέλος, τις τελευταίες ημέρες του Ιανουαρίου θα γίνει Σύνοδος Κορυφής για το μέλλον του ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ν.Δ. : δεν θα είναι υποψήφιοι όσοι ζητούν αναδρομικά

Μπεγλίτης: «Είμαστε έτοιμοι για ανασχηματισμό»

Δεν θέλουν ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, θέλουν Παπαδήμο!

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Τηλεφωνική επικοινωνία Γεραπετρίτη με Ρούμπιο: Στο επίκεντρο ο 6ος γύρος του Στρατηγικού Διαλόγου στην Αθήνα
Επιβεβαιώθηκε το «εξαιρετικό επίπεδο» των σχέσεων Αθήνας–Ουάσιγκτον από τους δύο υπουργούς Εξωτερικών, ενώ συζητήθηκαν οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, με έμφαση στη Γάζα
Μάρκο Ρούμπιο και Ντόναλντ Τραμπ
Μητσοτάκης: Γνωρίζω τις δυσκολίες λόγω ακρίβειας, κανένα μέτρο ελάφρυνσης δεν αρκεί, μέχρι και δύο μισθούς αύξηση το χρόνο από τις φοροελαφρύνσεις
Ο πρωθυπουργός υπενθύμισε, επίσης, ότι είχε προαναγγείλει τη μείωση των φορολογικών συντελεστών κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες από την ΔΕΘ τον περασμένο Σεπτέμβριο
Κυριάκος Μητσοτάκης
7
Μήνυση Κωνσταντοπούλου κατά Γεωργίαδη: ««Πλέον θα απαντώ μόνο στην αρχηγό σας, την Καρυστιανού» λέει ο υπουργός Υγείας
Αφορμή στάθηκε η ομιλία του υπουργού Υγείας στη Βουλή στις... 29 Οκτωβρίου 2025, στην οποία είχε χαρακτηρίσει την πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας «απαίσια γυναίκα»
Άδωνις Γεωργιάδης και Ζωή Κωνσταντοπούλου
Καμμένος: Η Καρυστιανού μπορεί να βγει και πρώτη στις εκλογές – Αν κάνει κόμμα ο Σαμαράς, θα κάνω κι εγώ
Για τον Αλέξη Τσίπρα, εμφανίστηκε επιφυλακτικός ως προς το αν θα προλάβει να οργανώσει ψηφοδέλτια, ωστόσο τον χαρακτήρισε «τον μόνο από την Αριστερά που μπορεί να δείξει κυβερνησιμότητα»
Αλέξης Τσίπρας και Πάνος Καμμένος
24
Αυλωνίτης μετά την παραίτηση από το Κίνημα Δημοκρατίας: Ούτε μία στο εκατομμύριο να επιστρέψω στον ΣΥΡΙΖΑ
Ο ανεξάρτητος βουλευτής περιέγραψε κλίμα έντονης πόλωσης στο κόμμα του Στέφανου Κασσελάκη, λέγοντας ότι «υπάρχουν πολλοί άνθρωποι οι οποίοι πολύ εύκολα θα μπορούσαν να σε λιντσάρουν»
Στέφανος Κασσελάκης και Αλέξανδρος Αυλωνίτης