Κόσμος

Σφαγή αμάχων στη Σύρτη απο το ΝΑΤΟ καταγγέλλει εκπρόσωπος του Καντάφι

Οι αεροπορικοί βομβαρδισμοί του ΝΑΤΟ κατά τη διάρκεια της νύχτας έπληξαν ένα συγκρότημα κατοικιών και ένα ξενοδοχείο με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 354 άνθρωποι, υποστήριξε ο εκπρόσωπος του Καντάφι μιλώντας στο πρακτορείο Ρόιτερς.

Οι ισχυρισμοί του Μούσα Ιμπραχίμ δεν έχουν επιβεβαιωθεί μέχρι στιγμής καθώς η γενέτειρα του Καντάφι έχει ουσιαστικά αποκοπεί μετά την πτώση της Τρίπολης. Το ΝΑΤΟ δεν έχει κάνει κανένα σχόλιο για το θέμα.

Ο Ιμπραχίμ είπε ότι οι δυνάμεις της Συμμαχίας έπληξαν με περισσότερους από 30 πυραύλους ένα κεντρικό ξενοδοχείο της Σύρτης και το κτίριο Ταμίν που στεγάζει τουλάχιστον 90 διαμερίσματα.

“Το αποτέλεσμα ήταν να σκοτωθούν περισσότεροι από 354 άνθρωποι, 89 αγνοούνται ακόμη και τουλάχιστον 700 τραυματίστηκαν μέσα σε μια νύχτα”, πρόσθεσε. Είπε μάλιστα ότι τις τελευταίες 17 ημέρες έχουν χάσει τη ζωή τους 2000 κάτοικοι της Σύρτης.

Ο Μουάμαρ Καντάφι οδηγεί προσωπικά τους στρατιώτες που παραμένουν πιστοί σε αυτόν και αποκρούουν τις δυνάμεις του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου στα προπύργια που του έχουν απομείνει. “Μιλάει με το λαό, συζητάει, ασχολείται με όλες τις πλευρές της αντίστασης”, είπε ο Ιμπραχίμ.

Σύμφωνα πάντα με τον εκπρόσωπο, ο Καντάφι παραμένει στη Λιβύη και είναι αισιόδοξος για τη νίκη. “Θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε τον αγώνα και έχουμε αρκετά όπλα για πολλούς μήνες ακόμη”, κατέληξε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η κυβέρνηση Τραμπ δημοσιοποιεί χιλιάδες απόρρητα έγγραφα για τη δολοφονία του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ στις ΗΠΑ το 1968
Οι 230.000 σελίδες των αρχείων που δόθηκαν στη δημοσιότητα προέρχονται κυρίως από την έρευνα του FBI για τα ταξίδια στο εξωτερικό του φερόμενου ως δολοφόνου του Κινγκ, και την κατάθεση συγκρατουμένου του
Ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ Τζούνιορ αγκαλιάζεται από τη σύζυγό του Κορέτα Σκοτ Κινγκ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο νοσοκομείο Χάρλεμ της Νέας Υόρκης, όπου αναρρώνει από τραύμα από μαχαίρι μετά από επίθεση γυναίκας. Αριστερά είναι η μητέρα του, Alberta Williams King
«Ο Τζο Μπάιντεν είχε πάρει υπνωτικά στο debate με τον Τραμπ», λέει ο γιος του Χάντερ – «Έμοιαζε με ελάφι που πάγωσε από τα φώτα»
«Ο Τζο Μπάιντεν, νομίζω, έκανε το πιο ανιδιοτελές πράγμα που γνωρίζω να έχει κάνει οποιοσδήποτε πολιτικός στην ιστορία αυτής της γ@@@@@@@ς χώρας. Αποσύρθηκε για να σώσει το κόμμα».
Ο Τζο Μπάιντεν