Πολιτική

Στο επόμενο υπουργικό οι ρυθμίσεις για τα ταξί

Πιθανότατα την ερχόμενη Τετάρτη θα φέρει ο υπουργός υποδομών στο υπουργικό συμβούλιο τις ρυθμίσεις για τις άδειες των ταξί και τις υπηρεσίες εξυπηρέτησης.

Σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής ο Γιάννης Ραγκούσης τονίζει ότι σε πολλές ευρωπαικές πόλεις και χώρες δεν υπάρχουν πληθυσμιακά κριτήρια αλλά σημειώνει «άλλο τα επιστημονικά τεκμηριωμένα πληθυσμιακά κριτήρια και άλλο τα πληθυσμιακά τεχνάσματα για να παραμείνει το επάγγελμα κλειστό». Διερωτάται επίσης γιατί αν το επάγγελμα είναι κορεσμένο η μεταπώληση της άδειας στην μαύρη αγορά είναι τόσο ακριβή.

Ο κ. Ραγκούσης τονίζει ότι πρέπει να συνεχιστούν οι αλλαγές άμεσα και τολμηρά και προσθέτει «οι εχθροί των μεταρρυθμίσεων δεν είναι τόσο όσοι αντικειμενικά ξεβολεύονται ή πλήττονται στα συμφέροντά τους , αλλά εκείνοι που συνεχίζουν να είναι αμετανόητα προσκολλημένοι στο παρελθόν νομίζοντας ότι αρκεί μια δήθεν μεταρρυθμιστική ρητορική».

Απαντώντας σε ερώτηση πως θα συνεχιστούν ομαλά οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα , δηλώνει ότι χρειάζονται “προοδευτικές μεταρρυθμίσεις τώρα , χωρίς καμία καθυστέρηση, κανέναν δισταγμό και χωρίς παλινωδίες».

Ο υπουργός Υποδομών δηλώνει ότι με βάση τα αποτελέσματα στους στόχους που έχουν τεθεί, θα κριθούν οι διοικήσεις των ΔΕΚΟ που ακολουθούν προγράμματα εξυγίανσης όπως ο ΟΣΕ και ο ΟΑΣΑ ενώ κάνει λόγο και για αναθεώρηση ορισμένων επιχειρησιακών σχεδίων.

Με αφορμή τα 37α γενέθλια του ΠΑΣΟΚ ο κ.Ραγκούσης τονίζει πως “στην κοινωνία συντελούνται αυτή την περίοδο τεκτονικές αλλαγές. Ιστορική ευθύνη της δημοκρατικής παράταξης , για να μην έχει το ΠΑΣΟΚ το τέλος της Ένωσης Κέντρου, είναι ο συνεχής αγώνας να ανταποκρίνεται στις νέες κοινωνικές απαιτήσεις, να αντιστοιχείται με τις εθνικές προτεραιότητες και να εκφράζει τη συμμαχία των παραγωγικών δημιουργικών δυνάμεων της κοινωνίας με τις κοινωνικές ομάδες που αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο της περιθωριοποίησης”.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Καρφί» Κακλαμάνη κατά Κικίλια για την «υιοθεσία» του παιδιού του 53χρονου λιμενικού: «Οι υπουργοί να κοιτούν τα υπουργεία τους και να μην χτυπούν ανοικτές πόρτες»
Το 2010, με ομόφωνη απόφαση, η Βουλή αποφάσισε για τους πεσόντες εν ώρα καθήκοντος των Ενόπλων Δυνάμεων, να στηρίζει τα παιδιά τους οικονομικά. Το 2011 το μέτρο επεκτάθηκε γενικότερα σε όλους τους ένστολους
Ο πρόεδρος της Βουλής, Νικήτας Κακλαμάνης 5
«Σφάχτηκαν» Κέλλας και Λιακούλη στη Βουλή για την ευλογιά των αιγοπροβάτων - «Αποτύχατε παταγωδώς», «Αυτά που λέτε είναι εκτός πραγματικότητας»
Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε ότι είναι σοκαριστική η απόφαση της κυβέρνησης να μην προχωρήσει στον εμβολιασμό των ζώων παρά τις οδηγίες του αρμόδιου επιτρόπου της ΕΕ
Ευαγγελία Λιακούλη
Αιχμές για φωτογραφική διάταξη στην διαμάχη της Όλγας Κεφαλογιάννη με τον Μίνω Μάτσα για την επιμέλεια των παιδιών τους
Η υπουργός Τουρισμού ήταν η πρώτη που έκανε χρήση της διάταξης η οποία είχε ενταχθεί στο νομοσχέδιο για τον ΟΠΕΚΕΠΕ - Τι απαντούν Μαρινάκης και Φλωρίδης
Όλγα Κεφαλογιάννη στη Βουλή
33
Κοινή γραμμή των «27» της ΕΕ απέναντι στον Τραμπ: Οι θέσεις της Αθήνας για το «Συμβούλιο Ειρήνης» και τη Γροιλανδία και ο παράγοντας Τουρκία
Στις δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση του έκτακτου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, τόνισε την ανάγκη οι σχέσεις ΕΕ - ΗΠΑ να διατηρηθούν σε «λειτουργικό» επίπεδο
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Μητσοτάκης στο Euronews: Η Ευρώπη πρέπει να υπερασπιστεί τα συμφέροντά της – Οι διατλαντικές σχέσεις γίνονται περίπλοκες
«Η συναίνεση είναι ότι αυτό που ανακοίνωσε ο Ντόναλντ Τραμπ υπερβαίνει κατά πολύ την εντολή του του ΣΑ του ΟΗΕ. Πιστεύω ότι είναι σημαντικό οι ΗΠΑ να συμμετέχουν στην ανοικοδόμηση της Γάζας»
O Κυριάκος Μητσοτάκης 7