Κόσμος

Πολύνεκρη επίθεση αυτοκτονίας σε τζαμί της Βαγδάτης

28 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 37 τραυματίστηκαν σε επίθεση αυτοκτονίας σε σουνιτικό τέμενος στη δυτική Βαγδάτη.

“Ένας καμικάζι εισήλθε στο τέμενος Ουμ αλ-Κούρα στη συνοικία αλ-Γκαζαλίγια και ανατινάχθηκε, σκοτώνοντας 28 ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους 37”, μεταξύ των οποίων παιδιά, δήλωσε ο αξιωματούχος του υπουργείου Εσωτερικών ο οποίος ζήτησε ανωνυμία.

Ο Χάλεντ αλ-Φαχντάουι, βουλευτής της σουνιτικής επαρχίας Αλ Άνμπαρ, περιλαμβάνεται μεταξύ των νεκρών, σύμφωνα με τον αξιωματούχο.

Το τέμενος Ουμ αλ-Κούρα διαχειρίζεται το σουνιτικό βακούφι (η αρχή των θρησκευτικών περιουσιακών στοιχείων), και διευθύνεται από τον Άχμεντ Αμπντέλ Γκαφούρ αλ-Σαμαράι, έναν σουνίτη ιερωμένο που είναι γνωστός για τα φλογερά κηρύγματά του εναντίον των εξτρεμιστών.

Η επίθεση έγινε πριν από το τέλος του ιερού μήνα του ραμαζανιού. Το Φιτρ θα γιορταστεί την Τρίτη ή την Τετάρτη.

Στις 15 Αυγούστου, από σειρά επιθέσεων –επιθέσεις αυτοκτονίας, βόμβες και ανταλλαγές πυρών– σε 18 πόλεις του Ιράκ σκοτώθηκαν 74 άνθρωποι και τραυματίστηκαν περισσότεροι από 300, κάνοντας την ημέρα αυτή την πιο φονική ημέρα στη χώρα από το Μάιο του 2010.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Συνελήφθη ξανά ο γιος της πριγκίπισσας της Νορβηγίας πριν από τη δίκη του για τους βιασμούς
Κατηγορείται για 38 αδικήματα, μεταξύ των οποίων βιασμός, κακοποίηση πρώην συντρόφου του, πράξεις βίας εναντίον άλλης γυναίκας και μεταφορά 3,5 κιλών μαριχουάνας, καθώς και απειλές θανάτου και τροχαίες παραβάσεις
Ο Μάριους Μποργκ Χόιμπι με τη μητέρα του πριγκίπισσα της Νορβηγίας Μέτε Μάριτ
Ο Επστάιν στοιχειώνει από τον τάφο τους γαλαζοαίματους – Άδειασε την πριγκίπισσα της Νορβηγίας και ο πρωθυπουργός της χώρας
Όπως αποκαλύφθηκε από τα αρχεία Επστάιν, η Μέτε-Μάριτ, η σύζυγος του διαδόχου του θρόνου Χάακον ήταν «κολλητή» με τον καταδικασμένο για σεξουαλικά εγκλήματα Αμερικανό χρηματιστή
Η πριγκίπισσα Μέτε-Μάριτ της Νορβηγίας