Κόσμος

Τελικά η Σελήνη είναι… μωρό

Σε σχέση με τους υπόλοιπους πλανήτες στο ηλιακό μας σύστημα, μόλις άρχισε να ... μπουσουλάει.

Νεώτερα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους οι επιστήμονες δείχνουν ότι έχει ηλικία μόλις 4,36 δισεκατομμύρια χρόνια και όχι 4,5δισ.!

Η Σελήνη πιστεύεται ότι σχηματίστηκε, κατά την ταραχώδη πρώιμη φάση δημιουργίας του ηλιακού μας συστήματος, πριν από περίπου 4,5 δισ. χρόνια, μετά από μία σύγκρουση ανάμεσα στον πλανήτη μας και σε ένα άλλο ουράνιο σώμα.

Τώρα, οι ερευνητές, του Εργαστηρίου Λόρενς Λίβερμορ στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ, έκαναν νέες γεωχημικές αναλύσεις σε δείγματα σεληνιακών βράχων (που έφερε το 1972 η αποστολή «Απόλλων 16») εφαρμόζοντας νέες τεχνικές χρονολόγησης.

Μέχρι σήμερα, εκτιμάτο ότι η Σελήνη δημιουργήθηκε μόνο 30 εκατ. χρόνια μετά τη δημιουργία του ηλιακού συστήματος, που θεωρείται ότι έχει ηλικία 4,57 δισεκατομμύρια χρόνια.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα