Ο Καρδιτσιώτης τεχνικός όχι μόνο επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον για τον διεθνή επιθετικό αλλά ουσιαστικά προανήγγειλε διαπραγματεύσεις, άμεσα, οι οποίες θα κρίνουν και το μέλλον του παίκτη.
Τα σημαντικότερα αποσπάσματα όσων είπε ο Τσιώλης στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6:
Για την περίπτωση του Μήτρογλου: «Σίγουρα θα ήθελα να είναι Έλληνας ο επιθετικός. Ψάχνουμε ένα παίκτη περιοχής. Ο Νέτο, ο Σολτάνι και ο Καστίγιο είναι περιφερειακοί. Ο Μήτρογλου έχει τα χαρακτηριστικά που θέλω. Είναι σίγουρο ότι θα θέλαμε τον Μήτρογλου, πρέπει όμως να δούμε τι θα κάνουμε με τον Ολυμπιακό. Ό,τι είναι να γίνει, πρέπει να γίνει σήμερα-αύριο. Κυρίως με τον Ολυμπιακό. Θα κάνουμε μία προσέγγιση. Έχουμε δύο εναλλακτικές με ξένους.
Για την λύση Μάντζιου: «Είναι ένας παίκτης που πάντα ήθελα. Ταιριάζει κι αυτός στα χαρακτηριστικά που ψάχνουμε».
Για την δουλειά που γίνεται στην προετοιμασία: «Είναι ίσως η πρώτη φορά που δεν έχω ούτε πίεση, ούτε άγχος και δουλεύω απερίσπαστος. Κατά 95% παρέμεινε η ίδια ομάδα. Ξέρουμε τι γίνεται, τι πρέπει να βελτιώσουμε. Και δεν έχω πίεση γιατί εργάζομαι σε μια ομάδα με μεγάλη δυναμική που μου παρέχει όλες τις προϋποθέσεις. Η ομάδα θα ‘ναι έτοιμη όταν πρέπει. Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος από την δουλειά που έγινε στην προετοιμασία. Δεν είχαμε κανένα πρόβλημα».