Κόσμος

Αφγανιστάν: Ιταλός στρατιώτης νεκρός από έκρηξη

Ένας Ιταλός στρατιώτης έχασε την ζωή του και ένας άλλος τραυματίστηκε σήμερα το πρωί στην επαρχία Φαράχ, στο δυτικό Αφγανιστάν, ανακοίνωσαν το υπουργείο Άμυνας και το Γενικό Επιτελείο Στρατού της Ιταλίας.

Το θύμα οδηγούσε ένα θωρακισμένο όχημα, το οποίο ανατινάχθηκε αφού πέρασε πάνω από εκρηκτικό μηχανισμό, που είχε τοποθετηθεί στην άκρη του δρόμου.

Ο τραυματίας, ο οποίος μεταφέρθηκε με ελικόπτερο σε νοσοκομείο της Φαράχ, έχει χτυπηθεί στο πόδι αλλά βρίσκεται εκτός κινδύνου.

Ο Ιταλός υπουργός Άμυνας Ιγκνάσιο Λα Ρούσα εξέφρασε τα συλλυπητήρια της ιταλικής κυβέρνησης και ανέφερε ότι παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στην περιοχή.

Από την πλευρά του ο υπουργός Εξωτερικών Φράνκο Φρατίνι σημείωσε ότι το καθήκον της Ιταλίας, ακόμη και σε δύσκολες στιγμές είναι να διατηρήσει την πορεία της και να ολοκληρώσει τη δουλειά της επιστροφής στην ασφάλεια, επιτρέποντας μία δημοκρατική “μετάβαση” στο Αφγανιστάν.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Οι ιδιοκτήτες του μπαρ κατηγορούν τη σερβιτόρα με το κράνος για τη φονική πυρκαγιά στο Κραν Μοντανά: «Ήταν το σόου της, της άρεσε»
Οι ισχυρισμοί τους διαψεύδονται κατηγορηματικά από την οικογένεια της 24χρονης σερβιτόρας, που έχασε τη ζωή της με ακόμα 39 άτομα τη μοιραία νύχτα
Ο Ζακ και η Τζέσικα Μορέτι, ιδιοκτήτες του μπαρ που πήρε φωτιά στο Κραν Μοντανά της Ελβετίας