Κόσμος

Χίλαρι προς Καντάφι: “Ξέρεις πολύ καλά τι να κάνεις”

Η επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ, τόνισε ακόμα, ότι ο Καντάφι " πρέπει να πάρει μια απόφαση για την αποχώρησή του από την εξουσία και για την αναχώρησή του από τη Λιβύη "

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, αναφερόμενη στην επιστολή του Μουαμάρ Καντάφι, στον αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, δήλωσε ότι ο Λίβυος ηγέτης ” γνωρίζει πολύ καλά τι πρέπει να κάνει “.

Απαντώντας ουσιαστικά στα σημεία της επιστολής που είχε αποστείλει νωρίτερα ο Μουαμάρ Καντάφι στον πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, η κ.Κλίντον, επέμεινε στη θέση, ότι θα πρέπει το καθεστώς της Λιβύης να τηρήσει την κατάπαυση του πυρός που ζητά το ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, αλλά και να αποσύρει τις στρατιωτικές του δυνάμεις από τις πόλεις που έχει καταλάβει το χρονικό διάστημα που έχει μεσολαβήσει.

Νωρίτερα ο Λευκός Οίκος είχε ζητήσει από τον Μουάμαρ Καντάφι πράξεις και όχι λόγια, σε απάντηση του μηνύματος του Λίβυου ηγέτη μετά την απόσυρση των αμερικανικών πολεμικών αεροσκαφών από τη Λιβύη.

“Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι υπήρξε μια επιστολή, προφανώς δεν είναι η πρώτη”, είχε δηλώσει στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, Τζέι Κάρνει ενώ ταξίδευε με το προεδρικό αεροσκάφος Air Force One, που μετέφερε τον Πρόεδρο των ΗΠΑ στη Φιλαδέλφεια, για μια σύνοδο με θέμα την οικονομία.

Χωρίς να αποκαλύψει το περιεχόμενο του μηνύματος, ο κ. Κάρνει υπενθύμισε ότι ο Ομπάμα έλεγε εδώ και εβδομάδες ότι μια εκεχειρία στη Λιβύη θα εξαρτηθεί από “πράξεις και όχι λόγια, αλλά και από τον τερματισμό της βίας” .

“Τα λόγια δεν είναι το ίδιο πράγμα με τις πράξεις”, τόνισε ο εκπρόσωπος, του Λευκού Οίκου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Με την πλάτη στον τοίχο ο Κιρ Στάρμερ – «Περισσότερη αστάθεια δεν είναι προς το συμφέρον της Βρετανίας» λέει ο υπουργός Άμυνας
Ενδεικτικό του αρνητικού κλίματος είναι ότι ο Βρετανός πρωθυπουργός αρνήθηκε να συνομιλήσει κατ' ιδίαν με υπουργούς του μετά το υπουργικό συμβούλιο
Ο Κιρ Στάρμερ
«Ενδέχεται να εμφανιστούν και άλλα κρούσματα χανταϊού τις επόμενες εβδομάδες», λέει ο ΠΟΥ
«Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι βρισκόμαστε στην έναρξη μιας μεγαλύτερης επιδημίας, αλλά φυσικά η κατάσταση μπορεί να αλλάξει» ανέφερε ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους
Επιβάτης του κρουαζιερόπλοιου επιβιβάζεται σε αεροπλάνο
Ο πόλεμος στο Ιράν «σβήνει τα χρώματα» από τα σνακς – Ασπρόμαυρες συσκευασίες λόγω έλλειψης μελανιού
Η γνωστή εταιρεία σνακ Calbee ανακοίνωσε ότι θα αρχίσουν να εμφανίζονται στα καταστήματα νέες συσκευασίες για 14 προϊόντα της, μεταξύ των οποίων πατατάκια και κράκερ γαρίδας
Πατατάκια στα σούπερ μάρκετ της Ιαπωνίας