Πολιτική

Σενάρια ανασχηματισμού με αλλαγές στο οικονομικό επιτελείο

- Κρίσιμη συνεδρίαση του ΚΤΕ Οικονομικών αύριο
- Συγκαλείται Κοινοβουλευτική Ομάδα μέσα στην εβδομάδα
- Προσπάθεια εσωκομματικού κατευνασμού ενόψει πακέτου μέτρων

Μπορεί η χώρα να βγαίνει αύριο σε ένα κρίσιμο ραντεβού με τις αγορές την ώρα που η Πορτογαλία θα συζητά το δικό της Μνημόνιο για το πακέτο των 80 δισ. όμως αυτή η κρίση διαπραγμάτευση για 1,25 δισ. δεν είναι το μόνο που απασχολεί την Κυβέρνηση η οποία δέχεται το ένα “χτύπημα” μετά το άλλο στο εσωκομματικό μέτωπο.

Η αυριανή συνεδρίαση του ΚΤΕ Οικονομίας που πάντα φέρνει στο προσκήνιο σφοδρές αντιδράσεις ίσως σημάνει νέες εξελίξεις.

Το νομοσχέδιο για τα τυχερά παιχνίδια που είχε εγκριθεί από το Υπουργικό Συμβούλιο οι βουλευτές για πρώτη φορά το… γύρισαν πίσω στον Υπουργό. Η Κυβέρνηση αναγκάστικε να το τροποποιήσει και αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά.

Το γεγονός δεν καταγράφεται απλά ως ένα ακόμη επεισόδιο μεταξύ Γ. Παπακωνσταντίνου και βουλευτών του κόμματος.
Ειδικά από τι στιγμή που βρισκόμαστε ενόψει το μεσοπρόθεσμου πακέτου μέτρων με τις γενικότερες αντιδράσεις να είναι έτοιμες να ξεσπάσουν σε όλα τα επίπεδα ο Γ. Παπανδρέου φαίνεται αποφασισμένος να παρέμβει.

Πολλοί είναι εκείνοι που μιλούν για έκτακτη σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος σε μια προσπάθεια κατευνασμού.

Πολλοί μιλούν επίσης για μια προσπάθεια να κατανοήσουν όλοι ότι τα μέτρα είναι μονόδρομος και πολλοί εκείνοι που μιλούν για ένα νέο δίλημμα.

Ο πρωθυπουργός φέρεται αποφασισμένος να θέσει ζήτημα εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση με αφορμή το νομοσχέδιο που θα περιλαμβάνει τα μέτρα.

Ωστόσο το Μαξίμου δεν επιθυμεί εκλογές και αυτό είναι γνωστό, έτσι ίσως επιλεχθεί ένας άλλος “κλασικός” τρόπος να κερδηθεί χρόνος. Ο ανασχηματισμός που όλα δείχνουν ότι αν επιλεγεί ως λύση δεν θα είναι ευρύς, αλλά μετοχοποιημένο σε πρόσωπα που έχουν συγκεντρώσει τα πυρά της κοινωνίας και των βουλευτών.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Άδωνις Γεωργιάδης: Η Ελλάδα ασφαλώς αναγνωρίζει το διεθνές ποινικό δικαστήριο αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα αφήσει τη χώρα να καταστραφεί
«Το tweet μου για την Eurovision ανέδειξε την αριστερή υποκρισία» είπε ο υπουργός Υγείας για τις αναρτήσεις του για τη Διεθνή Αμνηστία και το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης
Ο Άδωνις Γεωργιαδης 21
Άδωνις Γεωργιάδης και Θάνος Πλεύρης εναντίον Διεθνούς Αμνηστίας και Χάγης: «Αντιδυτικά και αριστεροκρατούμενα όργανα»
«Οι αποφάσεις που λαμβάνουν τα διεθνή δικαστήρια έρχονται σε σύγκρουση με τη βούληση των ευρωπαϊκών λαών και των κυβερνήσεων που εκλέγονται δημοκρατικά», είπε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου
Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης και ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Θάνος Πλεύρης 19
Κόντρα ανάμεσα σε Αλεξάνδρα Σδούκου και ΠΑΣΟΚ: «Η πιο αδίστακτη κυβέρνηση» – «Ψάχνετε κάτι για να αντιπαρατεθείτε στην κυβέρνηση»
Στο επίκεντρο της διαμάχης Πειραιώς και Χαριλάου Τρικούπη είναι τα αγροτικά μπλόκα αλλά και οι τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ με τις δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών αγροτοσυνδικαλιστών
Αλεξάνδρα Σδούκου 20
Καυγάς Γιαννούλη – Βούλτεψη on air: «Αυτό δεν είναι διάλογος, είναι προπαγάνδα» – Πέταξε το μικρόφωνο και έφυγε
Η κόντρα μεταξύ της Σοφίας Βούλτεψη και του Χρήστου Γιαννούλη ξεκίνησε όταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ άσκησε κριτική για τις τετραήμερες χειμερινές διακοπές του πρωθυπουργού με την βουλευτή της ΝΔ να απαντά
Καυγάς Βούλτεψη - Γιαννούλη on air 33