Τρίτη, 30 Απρ.
19oC Αθήνα

Έρχονται καταιγίδες και χιόνια στην Πάρνηθα – Διαβάστε την πρόγνωση του καιρού έως την Τετάρτη

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα νοτιοδυτικά από το μεσημέρι του Σάββατου. Ο καιρός βελτιώνεται από τη Δεύτερα. Αναλυτικά η πρόγνωση.

Το Σάββατο, οι βόρειοι άνεμοι που πνέουν στο Αιγαίο θα εξασθενήσουν. Τοπικές βροχές και παροδικές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά και σε περιοχές της βόρειας χώρας με χαμηλότερο υψόμετρο. Μετά το μεσημέρι καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα νοτιοδυτικά.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπονται νεφώσεις με λίγες τοπικές βροχές. Παροδικές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά και ημιορεινά αλλά κατά τόπους και σε πεδινές περιοχές. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην δυτική και κεντρική Μακεδονία. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί, βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από -2 έως 9 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές, κυρίως το απόγευμα οπότε θα εκδηλωθούν καταιγίδες κυρίως στις νοτιότερες περιοχές. Ασθενείς παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και στο Ιόνιο βόρειοι βορειοδυτικοί με την ιδία ένταση. Από το μεσημέρι θα ασθενήσουν και το βράδυ θα στραφούν σε νοτίους νοτιοανατολικούς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο θα επικρατήσουν νεφώσεις με τοπικές βροχές. Χιονοπτώσεις στα ορεινά και σε ημιορεινές περιοχές της Θεσσαλίας, της ανατολικής στερεάς και της Εύβοιας. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά και νότια πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στην Κρήτη, όπου τις πρωινές ώρες υπάρχει πιθανότητα για πρόσκαιρη καταιγίδα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και στα δυτικά τοπικά 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται παροδικές νεφώσεις κυρίως στα βόρεια. Πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα βόρεια 5 με 7 και στα νότια 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές και λίγα χιόνια στη Πάρνηθα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 9 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με ασθενή βροχή κατά περιόδους. Ασθενείς παροδικές χιονοπτώσεις στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 7 βαθμούς Κελσίου.

Την Κυριακή προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές. Παροδικές χιονοπτώσεις σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές. Σποραδικές καταιγίδες στα νότια. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα ασθενήσουν και το απόγευμα στις περισσότερες περιοχές θα σταματήσουν.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί 4 με 6 και αργότερα βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Παγετός στα βόρεια ηπειρωτικά τη νύχτα και το πρωί.

Την Δευτέρα ο καιρός θα είναι γενικά βελτιωμένος με νεφώσεις στα ανατολικά και νότια, όπου και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις που βαθμιαία στα δυτικά θα αυξηθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ, στρεφόμενοι στα δυτικά σε νοτιοανατολικούς 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή. Παγετός στα βόρεια ηπειρωτικά τη νύχτα και το πρωί.

Την Τρίτη και την Τετάρτη στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με σποραδικές βροχές και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ ενισχυμένοι στα 7 και πιθανώς τοπικά στα 8 μποφόρ και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε άνοδο στα νότια.

Διαβάστε περισσότερα στη σελίδα μας για τον καιρό

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε