Κόσμος

Μην πετάξετε με αεροπλάνο που έχει… Νορβηγό πιλότο!

Πόσες φορές σκεφτήκατε ενώ πετάτε, μήπως έρθει η ώρα του πιλότου και πέσει το αεροπλάνο; Τι γίνεται όμως αν ο πιλότος δεν μπορεί να κρατήσει τα μάτια του ανοιχτά;
Οι μισοί Νορβηγοί πιλότοι παραδέχθηκαν σε έρευνα που διενήργησε τηλεοπτικό δίκτυο ότι έχουν κοιμηθεί στο τιμόνι του αεροσκάφους που κυβερνούσαν, γεγονός που αποδίδουν στους εξουθενωτικούς ρυθμούς εργασίας.
 
Από τους 389 πιλότους που απάντησαν στο ερωτηματολόγιο της έρευνας, την οποία διενήργησε το τηλεοπτικό κανάλι NRK, το 2% δήλωσε ότι κοιμάται «συχνά» στο κόκπιτ, χωρίς καν να προειδοποιήσει προηγουμένως το συγκυβερνήτη.
 
Άλλο ένα 48% είπε ότι αυτό συνέβη «μια-δυο φορές» ή «σπάνια».
 
«Φοβόμαστε ότι αυτό είναι μια ένδειξη ότι οι πιλότοι εξουθενώνονται στη δουλειά» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Νορβηγικής Ένωσης Πιλότων (NF), Αλεξάντερ Βάσλαντ.
 
«Έχουμε σημάνει το συναγερμό εδώ και πολύ καιρό: για να γίνουμε αποδοτικότεροι απελευθερώσαμε τους κανόνες αυξάνοντας τις ώρες εργασίας και μειώνοντας το χρόνο ανάπαυσης» προσέθεσε.
 
Ο Βάσλαντ είπε ότι δεν είναι σπάνιο ένας πιλότος να εργάζεται 60 ώρες εβδομαδιαίως και πολλές φορές να δουλεύει σε καθημερινή βάση για 13 ή και 15 ώρες.
 
«Το αεροπλάνο παραμένει ασφαλές μέσο μεταφοράς όμως αναμφίβολα αυτοί οι ρυθμοί αποτελούν παράγοντα κινδύνου. Θα χρειαστεί άραγε κάποιο σοβαρό δυστύχημα για να ξυπνήσουμε;» υπογράμμισε.
 
Ένας πιλότος μάλιστα παραδέχτηκε ότι τόσο ο ίδιος, όσο και ο συγκυβερνήτης, κοιμήθηκαν μέσα στο κόκπιτ, ενώ ένας άλλος είπε ότι δούλευε σχεδόν όλα τα Σαββατοκύριακα.
Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Νότια Κορέα και ΗΠΑ «κλειδώνουν» τη κατασκευή πυρηνοκίνητων υποβρυχίων – Ερωτήματα για τον τόπο ναυπήγησής τους
Η Νότια Κορέα εξασφαλίζει μια πρωτοφανή συμφωνία με τις Ηνωμένες Πολιτείες για τεχνολογία πυρηνικής πρόωσης, ένα σημαντικό στρατηγικό βήμα που προκαλεί περιφερειακές ανησυχίες και βιομηχανικά ερωτήματα
Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ με τον Πρόεδρο της Νότιας Κορέας Λι Τζέ Μιουνγκ
Κολομβία: Η συνεργασία ασφάλειας με τις ΗΠΑ τελικά διατηρείται
Η Μπογκοτά κάνει πίσω μετά την ανακοίνωση του Γουστάβο Πέτρο για αναστολή της συνεργασίας, μια απόφαση που είχε προκαλέσει πολιτική κατακραυγή την ώρα που οι σχέσεις με την Ουάσιγκτον περνούν περίοδο έντονων αναταράξεων
Ο Πρόεδρος της Κολομβίας, Γκουστάβο Πέτρο