Τρίτη, 30 Απρ.
19oC Αθήνα

Τραβάει το χαλί η τράπεζα της Γερμανίας πριν τη συνάντηση με Μέρκελ – Σάλος από την επίθεση κατά Παπανδρέου

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

Τη στήριξη της Γερμανίας στις προσπάθειες της Ελλάδας να βγει από την κρίση επιζητά ο Πρωθυπουργός, διαβεβαιώνοντας ότι οι Γερμανοί δεν θα πληρώσουν τα… σπασμένα,

όμως η γερμανική Bundesbank φρόντισε να “τορπιλίσει” τη συνάντηση με την Καγκελάριο λέγοντας ουσιαστικά “nein” σε όλα όσα προτείνει η ελληνική πλευρά.

Η γερμανική τράπεζα λέει όχι στη χρήση κεφαλαίων από το Ταμείο Σταθερότητας για την επαναγορά κρατικών ομολόγων, λύση που προτείνεται για την Ελλάδα, λέγοντας ότι με αυτόν τον τρόπο το πρόβλημα μετατίθεται από τις χώρες που χρωστούν στους πολίτες των χωρών που τις δανείζουν χρήματα για να αγοράσουν το χρέος τους.

Παράλληλα η Bundesbank δεν συμφωνεί ούτε με την χορήγηση δανείων με ευνοϊκότερους όρους, ούτε και με την έκδοση ευρωομολόγων.

Όλα αυτά βέβαια έχουν την εξήγησή τους στο ότι οι γερμανικές τράπεζες έχουν στα χέρια τους πολύ μεγάλο μέρος των ελληνικών ομολόγων και μόνο να χάσουν έχουν από κινήσεις όπως οι παραπάνω.

Αυτό το κλίμα καλείται να αντιστρέψει ο Πρωθυπουργός σε μια σειρά από ραντεβού από τις εννιά το πρωί με τον αρχηγό του SPD που βγήκε ενισχυμένο στις τελευταίες εκλογές στο Αμβούργο, στη συνέχεια με τον Γερμανό ΥΠ.ΕΞ. Και τελικά με την Άνγκελα Μέρκελ το απόγεμα μετά τις έξι.

Η φραστική επίθεση στο Γιώργο Παπανδρέου

Ως πολύ σοβαρό χαρακτηρίσουν πηγές το επεισόδιο χθες στο φημισμένο πανεπιστήμιο του Βερολίνου Humboldt τη φραστική επίθεση κατά του Πρωθυπουργού από ομάδα Ελλήνων, φοιτητών κατά πολλούς, που με πολύ βαριές εκφράσεις διέκοψαν το Γιώργο Παπανδρέου.

Ο Πρωθυπουργός αν και αρχικά αναγκάστηκε να διακόψει την ομιλία του διατήρησε την ψυχραιμία του και κάλεσε τους ¨διαφωνούντες” να πάρουν το λόγο…
Διαβάστε τη σχετική είδηση

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε