Κόσμος

Καλούν τον κόσμο σε διαδηλώσεις από το ίντερνετ

Τυνήσιοι απηύθυναν εκκλήσεις μέσω του Ίντερνετ για την οργάνωση δημόσιων εκδηλώσεων διαμαρτυρίας σήμερα μια μέρα μετά τον σχηματισμό της "κυβέρνησης εθνικής ενότητας".
“Ο δικτάτορας έπεσε, η δικτατορία όχι ακόμη! Οι Τυνήσιοι οφείλουν να ολοκληρώσουν την αποστολή”, γράφει ένας τυνήσιος στο Facebook.
 
Μηνύματα στο Ίντερνετ καλούν σε διαδηλώσεις στην Τύνιδα, αλλά και στη Σους, την περιοχή του πρώην δικτάτορα, και τη Σφαξ, τη δεύτερη σε μέγεθος πόλη της χώρας.
 
“Προσοχή στην εκτροπή της επανάστασης” προειδοποιεί άλλος Τυνήσιος στο Ίντερνετ.
 
Έπειτα από μία ήσυχη νύκτα, η οποία διακόπηκε από σύντομης διάρκειας πυρά στο κέντρο της πόλης, η Τύνιδα είναι και πάλι σήμερα γεμάτη με περαστικούς και αυτοκίνητα. Αστυνομικές δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί εν όψει διαδηλώσεων.
 
Άλλα μηνύματα στο Δίκτυο καλούν για τον τερματισμό των διαδηλώσεων ώστε να δοθεί η δυνατότητα στη νέα κυβέρνηση να αποκαταστήσει την τάξη και ο χρόνος στους πολίτες να γνωρίσουν τις αληθινές της προθέσεις.
 
“Ναι, υπάρχουν πολλές κατηγορίες που τούς προσάπτονται. Αλλά δεν ήταν και αυτοί συνένοχοι όσο και όλοι εμείς, οι οποίοι, εδώ και ένα τέταρτο του αιώνα, βλέπαμε τα χρήματά μας , τον πλούτο της χώρας μας, να λεηλατούνται, την αξιοπρέπειά μας να ταπεινώνεται, να παραβιάζεται; Δεν είμαστε, τελικά όλοι συνένοχοι;”, γράφει κάποιος Τυνήσιος στο Ίντερνετ.
 
Χθες, ο Μοχάμεντ Γανούσι, ο τελευταίος πρωθυπουργός του καθεστώτος Μπεν Άλι, ανακοίνωσε τον σχηματισμό 24μελούς κυβέρνησης εθνικής ενότητας, στην οποία συμμετέχουν και τρεις ηγέτες της αντιπολίτευσης και εκπρόσωποι της κοινωνίας των πολιτών.
 
Οι υπουργοί που θήτευσαν στο καθεστώς του Μπεν Άλι και οι οποίοι διατήρησαν τις θέσεις τους στην κυβέρνηση της Τυνησίας έχουν “καθαρά χέρια” και “μεγάλες ικανότητες”, δήλωσε ο Γανούσι στο γαλλικό ραδιοφωνικό δίκτυο Europe 1.
 
“Διατήρησαν τα χαρτοφυλάκιά τους διότι τούς έχουμε ανάγκη σε αυτή τη φάση” της οικοδόμησης της δημοκρατίας, με την προετοιμασία εκλογών εντός έξι μηνών, δήλωσε ο πρόεδρος της κυβέρνησης, τονίζοντας ότι η ασφάλεια είναι το μεγάλο διακύβευμα κατά τη διάρκεια αυτής της μεταβατικής περιόδου.
 
 
Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Νέες ακυρώσεις πτήσεων στο Χίθροου μία ημέρα μετά το χάος σε πολλά αεροδρόμια λόγω τεχνικού προβλήματος
Τουλάχιστον 16 πτήσεις - μεταξύ των οποίων αυτές με προορισμό τις Βρυξέλλες και το Τορόντο και αυτές που αναμένονταν από τη Νέα Υόρκη και το Βερολίνο - ακυρώθηκαν σήμερα
Αεροδρόμιο Χίθροου
Επίθεση του προέδρου της Κνεσέτ σε Γαλλία και Ηνωμένο Βασίλειο για την αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους – «Χτίστε το στο Λονδίνο ή στο Παρίσι»
Με σφοδρότητα επιτέθηκε ο πρόεδρος της Κνεσέτ κατά των δυτικών χωρών σε διάσκεψη στη Γενεύη, σύμφωνα με την ισραηλινή εφημερίδα Jerusalem Post
Ο πρόεδρος την Κνεσέτ, Αμίρ Οχάνα 1
Μυστήριο με πορτοκαλί φιγούρα κοντά στο κελί του Τζέφρι Επστάιν τη νύχτα του θανάτου του - Καταγράφηκε σε βίντεο
Η υπόθεση του θανάτου του καταδικασμένου παιδόφιλου Τζέφρι Επστάιν - που βρέθηκε νεκρός στο κελί του - παραμένει γεμάτη μυστήριο - Νέα στοιχεία ρίχνουν φως σε ανεξήγητα περιστατικά
Ο Τζέφρι Επστάιν 2