Κόσμος

Βρετανία: Η χώρα μπορεί να δεχτεί ασυνόδευτα προσφυγόπουλα

Η Βρετανία μπορεί να δεχτεί να φιλοξενήσει ασυνόδευτους ανήλικους πρόσφυγες που εκτοπίστηκαν λόγω του πολέμου στη Συρία και έχουν φτάσει σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, δήλωσε σήμερα μια υπουργός της βρετανικής κυβέρνησης. 

Η Τζαστίν Γκρίνινγκ, υπουργός Διεθνούς Ανάπτυξης, ανέφερε ότι το Λονδίνο εξετάζει αν θα μπορούσε να κάνει περισσότερα για τα περίπου 3.000 παιδιά που έφυγαν από τις εμπόλεμες περιοχές και έφτασαν στην Ευρώπη μόνα τους, χωρίς να συνοδεύονται από γονείς ή κηδεμόνες.

Όταν ρωτήθηκε αν η συντηρητική κυβέρνηση θα εισακούσει τις εκκλήσεις διαφόρων οργανώσεων αρωγής και θα δεχτεί τα παιδιά, η υπουργός είπε στο τηλεοπτικό κανάλι Sky News: “Αυτό κάνουμε και πιστεύω ότι είναι το σωστό”.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέβιντ Κάμερον έχει δηλώσει ότι η χώρα του θα μπορούσε να δεχτεί 20.000 Σύρους πρόσφυγες τα επόμενα πέντε χρόνια, όμως όχι από αυτούς που έχουν φτάσει ήδη στην Ευρώπη αλλά από εκείνους που ζουν σε προσφυγικούς καταυλισμούς σε άλλες χώρες της Μέσης Ανατολής. Οι επικριτές του σημειώνουν ότι η προσφορά αυτή είναι πενιχρή, σε σύγκριση με τους 1,1 εκατομμύριο πρόσφυγες που έφτασαν στη Γερμανία πέρσι. Πολλές οργανώσεις και περισσότεροι από 80 επίσκοποι της Εκκλησίας της Αγγλίας έχουν απευθύνει έκκληση στον Κάμερον να κάνει περισσότερα για τους ανθρώπους αυτούς. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ανάλυση BBC: Τι σημαίνει η επιβεβαίωση του Κρεμλίνου πως ο Πούτιν δεν πάει στην Τουρκία για τις συνομιλίες Ρωσίας – Ουκρανίας
Καμία έκπληξη για τους Ουκρανούς, απογοήτευση για τους Αμερικανούς - Δεν έχει οριστεί χρόνος για την έναρξη των συνομιλιών, λέει πηγή του τουρκικού ΥΠΕΞ - Καταρρέουν οι ελπίδες ώρα με την ώρα
Βλαντιμίρ Πούτιν
Στον αέρα οι συνομιλίες στην Κωνσταντινούπολη: Σνομπάρει ο Πούτιν και δεν πάει, έφτασε στην Άγκυρα ο Ζελένσκι
Αναβλήθηκαν για το απόγευμα οι συνομιλίες σύμφωνα με το ρωσικό ΥΠΕΞ - Ο Τραμπ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μεταβεί αύριο στην Τουρκία - Ζελένσκι: «Διακοσμητική» η ρωσική αντιπροσωπεία
Βλαντιμίρ Πούτιν
Ανανεώθηκε πριν 3 ώρες
2