Κόσμος

Ο Aylan δεν μας δίδαξε τίποτα! Νέες σοκαριστικές εικόνες από το ναυάγιο στην Τουρκία

Τουλάχιστον 37 μετανάστες, κυρίως γυναίκες και παιδιά, πνίγηκαν σύμφωνα με νεότερο απολογισμό, ενώ προσπαθούσαν να φθάσουν στη Ελλάδα από την Τουρκία, σε ένα ακόμη ναυάγιο που σημειώθηκε χθες και προστίθεται στις αλλεπάλληλες τραγωδίες που σημειώνονται τις τελευταίες ημέρες στο Αιγαίο Πέλαγος. ΠΡΟΣΟΧΗ, ΟΙ ΕΙΚΟΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΚΛΗΡΕΣ.

Η τουρκική ακτοφυλακή ανακοίνωσε ότι οι νεκροί είναι τουλάχιστον 37 και ότι διέσωσε 75 ανθρώπους. Οι μετανάστες από τη Συρία, το Αφγανιστάν αλλά και τη Βιρμανία ήθελαν να φθάσουν στην Ελλάδα, συγκεκριμένα στο νησί της Λέσβου. Είχαν αναχωρήσει από την τουρκική επαρχία του Τσανάκαλε. Το σκάφος στο οποίο επέβαιναν ανατράπηκε ανοικτά των τουρκικών ακτών.

Φωτογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου είδε τις σορούς περίπου είκοσι μεταναστών, συμπεριλαμβανομένων παιδιών, στην ακτή κοντά στην πόλη Αϊβατζίκ.

Ανάμεσά τους, ένα αγοράκι κείτονταν ανάσκελα, το πρόσωπο ήταν καλυμμένο με ένα μπλε σκουφάκι και η πιπίλα είχε πέσει κοντά του –η εικόνα θυμίζει αναπόφευκτα τον μικρό Σύρο Αϊλάν Κούρντι, το άψυχο σώμα του οποίου είχε βρεθεί τον Σεπτέμβριο στα τουρκικά παράλια και η υπόθεση είχε προκαλέσει παγκόσμια κατακραυγή.

Το άψυχο σώμα ενός άλλου μωρού περισυλλέγη επίσης.

Τις εικόνες δημοσιεύει και το πρακτορείο Reuters και είναι σοκαριστικές.

Το ανατραπέν σκάφος βρισκόταν περίπου 50 μέτρα από τις ακτές της Τουρκίας και σωσίβια γιλέκα και προσωπικά αντικείμενα των ανθρώπων που πνίγηκαν διακρίνονταν στην παραλία.

Την Πέμπτη, 24 μετανάστες, ανάμεσά τους 10 παιδιά, πνίγηκαν στ’ ανοικτά της Σάμου. Την Τετάρτη, επτά άνθρωποι μεταξύ τους δύο παιδιά, πνίγηκαν στ΄ανοικτά της Κω. Την περασμένη εβδομάδα, 45 μετανάστες έχασαν τη ζωή τους σε τρία ναυάγια στην ίδια θαλάσσια περιοχή.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτό: Reuters

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ προειδοποιεί την Ευρώπη: «Η Ρωσία θα κινηθεί κατά των κρατών που θα κατασχέσουν τα περιουσιακά στοιχεία της»
Η Ρωσία δηλώνει ότι η όποια κατάσχεση περιουσιακών της στοιχείων ισοδυναμεί με κλοπή και θα υπονομεύσει την εμπιστοσύνη στα ομόλογα και τα νομίσματα των ΗΠΑ και της Ευρώπης
Ντμίτρι Μεντβέντεφ
Οι καύσωνες, οι πλημμύρες και οι ξηρασίες του φετινού καλοκαιριού κόστισαν στην Ευρώπη 43 δισεκατομμύρια ευρώ
Εκτιμάται ότι μέχρι το 2029, τα κόστη που προκλήθηκαν από τις καταστροφές του καλοκαιριού του 2025 θα μπορούσαν να φθάσουν τα 126 δισεκατομμύρια ευρώ - Σε δυσκολότερη θέση Ιταλία, Γαλλία και Ισπανία
Φωτογραφία αρχείου AP Photo
To BBC παγίδευσε τον άνδρα - κλειδί πίσω από τα porta potty parties στο Ντουμπάι - «Πολλά κορίτσια μπορούν να κάνουν ό,τι θέλεις»
Μια εντυπωσιακή έρευνα του BBC ταυτοποίησε τον Τσαρλς Μουεσίγκουα, πρώην οδηγό λεωφορείου στο Λονδίνο, ως τον αρχηγό ενός κυκλώματος πορνείας που δραστηριοποιείται στις πιο ακριβές συνοικίες του Ντουμπάι
Στιγμιότυπο οθόνης του άνδρα με το παρατσούκλι Abbey, στο βίντεο του BBC
ΗΠΑ: Ο Ντόναλντ Τραμπ θέλει την Ουάσινγκτον υπό ομοσπονδιακό έλεγχο – Κόντρα με τη δήμαρχο για την ICE
Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι θέλει να θέσει την ομοσπονδιακή πρωτεύουσα υπό άμεσο ομοσπονδιακό έλεγχο, κατηγορώντας τη δήμαρχο των Δημοκρατικών ότι αρνείται κάθε συνεργασία με την Υπηρεσία Μετανάστευσης (ICE)
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ
Άγνωστα παραμένουν τα κίνητρα του δράστη της δολοφονίας του Τσάρλι Κερκ - Η αριστερή ιδεολογία και τα μηνύματα μετά τον μοιραίο πυροβολισμό
Την Τρίτη ενώπιων δικαστηρίου ο 22χρονος που αρνείται να συνεργαστεί με τις αρχές - Η συγκατοίκηση με τρανς άτομο και ο όρκος του Ντόναλντ Τραμπ κατά των δραστών παρόμοιων περιστατικών
Τάιλερ Ρόμπινσον
3