Κόσμος

Πακιστάν: Τουλάχιστον 10 νεκροί από επίθεση καμικάζι – Ένα παιδί ανάμεσα στα θύματα

Σε τουλάχιστον 10 ανήλθαν οι νεκροί και σε περισσότερους από 20 οι τραυματίες από την επίθεση που πραγματοποίησε σήμερα το πρωί ένας καμικάζι εναντίον σημείου ελέγχου της αστυνομίας στο βορειοδυτικό Πακιστάν, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι.

Ο βομβιστής έπεσε με την μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε σε σημείο ελέγχου της αστυνομίας σε δρόμο της Τζάμρουντ, η οποία βρίσκεται στην περιοχή όπου κατοικούν φυλές και όπου οι δυνάμεις ασφαλείας πολεμούν εναντίον των Πακιστανών Ταλιμπάν και άλλων μαχητικών οργανώσεων κοντά στα σύνορα με το Αφγανιστάν, δήλωσε στο Ρόιτερς ο αξιωματούχος της τοπικής κυβέρνησης Μούνιρ Χαν.

Ο βομβιστής “επέβαινε σε μια μοτοσικλέτα που ήταν φορτωμένη με εκρηκτικά και έπεσε πάνω σε σημείο ελέγχου της αστυνομίας και σε ένα περιπολικό της”, πρόσθεσε ο Χαν.

Μεταξύ των νεκρών βρίσκονται τουλάχιστον 5 αστυνομικοί και ένας δημοσιογράφος, σύμφωνα με αξιωματούχους.

Εκπρόσωπος του ιατρικού συγκροτήματος Χαγιαταμπάντ στην Πεσαβάρ, όπου διακομίσθηκαν οι τραυματίες, είχε δηλώσει νωρίτερα ότι στο νοσοκομείο μεταφέρθηκαν έξι σοροί, μεταξύ των οποίων και αυτή ενός παιδιού.

Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει προς το παρόν την ευθύνη για την επίθεση.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Συναγερμός» στο Λονδίνο: Γιγαντιαίες ταυτόχρονες πορείες ακροδεξιών και αντιρατσιστών
Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν στο Λονδίνο με κάλεσμα του Τόμι Ρόμπινσον, ηγετικής φυσιογνωμίας της βρετανικής ακροδεξιάς, ενώ απέναντι αντιρατσιστές ακτιβιστές οργάνωσαν αντιπορεία
Η τεράστια διαδήλωση στο Λονδίνο 2
Ντόναλντ Τραμπ σε ΝΑΤΟ: «Αν κάνετε ό,τι λέω, ο πόλεμος στην Ουκρανία θα τελειώσει – Θα επιβάλω κυρώσεις στη Ρωσία όταν όλοι κάνουν το ίδιο»
«Αυτός δεν είναι ο πόλεμος του Τραμπ (δεν θα είχε ξεκινήσει ποτέ αν ήμουν Πρόεδρος!), είναι ο πόλεμος του Μπάιντεν και του Ζελένσκι» έγραψε στο
Ο Ντόναλντ Τραμπ 8
Δολοφονία του Τσάρλι Κερκ: Έκρηξη αναφορών σε «εμφύλιο πόλεμο» στα social media στις ΗΠΑ
Οι αναφορές στον όρο «εμφύλιος πόλεμος» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εκτοξεύτηκαν μετά τη δολοφονία του ακροδεξιού influencer Τσάρλι Κερκ, αποκαλύπτοντας την ακραία πόλωση της αμερικανικής κοινωνίας, αναλύουν οι New York Times
Άνθρωποι συγκεντρώνονται κατά τη διάρκεια αγρυπνίας για τον ακροδεξιό ακτιβιστή και σχολιαστή των ΗΠΑ Τσάρλι Κερκ 4