Πολιτική

Βέλγος υφυπουργός Μετανάστευσης: «Ποτέ δεν είπα στο Μουζάλα να πετάξει τους πρόσφυγες στη θάλασσα»

Αρνείται κατηγορηματικά ο Βέλγος υφυπουργός αρμόδιος για το άσυλο και την μετανάστευση, Τεο Φράνκεν ότι ζήτησε από τον Έλληνα υπουργό Μετανάστευσης, Γιάννη Μουζάλα να πετάμε τους πρόσφυγες στην θάλασσα.

Ο Τέο Φράνκεν, έκανε δηλώσεις τόσο την περασμένη Τετάρτη όσο και την Πέμπτη σε ΜΜΕ της χώρας του λέγοντας ότι αρνείται ότι προέτρεψε τον Έλληνα Υπουργό να απωθούνται οι μετανάστες στη θάλασσα.

«Σε καμία περίπτωση δεν κάλεσα τον Έλληνα συνάδελφό μου σε απωθήσεις μεταναστών, ακόμη και αν αυτό σημαίνει ότι θα πνίγονταν», τόνισε και πρόσθεσε: «Λυπάμαι βαθύτατα για τις γκροτέσκες αυτές δηλώσεις. Το Βέλγιο είναι μια χώρα με σεβασμό και υψηλά πρότυπα όσον αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα, την υποδοχή των αιτούντων άσυλο και την παροχή διεθνούς προστασίας». Ο ίδιος Υπουργός σημειώνει ότι η διαμάχη αυτή έρχεται «τη στιγμή που η Ελλάδα βρίσκεται όλο και πιο απομονωμένη στην ευρωπαϊκή συζήτηση για τη μετανάστευση».

Ο Υφυπουργός αναφέρει ακόμη ότι ο προκειμένου ο ευρωπαϊκός μηχανισμός μετεγκατάστασης μπορεί να λειτουργήσει μόνο αν οι χώρες όπου καταφθάνουν οι μετανάστες – και η Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή – δεν αφήνουν τους μετανάστες να επιλέξουν πού θέλουν να εγκατασταθούν. «Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ζήτησα τα κέντρα ταυτοποίησης (hotspots) στην Ελλάδα να λειτουργούν υπό ευρωπαϊκή διοίκηση».

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μουζάλας τόσο χθες με δηλώσεις του στο BBC όσο και σήμερα μιλώντας στο MEGA είπε ότι ο Βέλγος υπουργός ζήτησε: Πρώτον να βγεί η Ελλάδα από τη Σένγκεν, δεύτερον στρατόπεδα για 400.000 άτομα και τρίτον να κάνουμε επαναπροώθηση στη θάλασσα των προσφύγων, μεταναστών. Και εκεί ο κύριος Μουζάλας αναρωτήθηκε: Τους πνίγεις, είναι ποινικό αδίκημα!

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Παρέμβαση Σαμαρά για το κλείσιμο 204 υποκαταστημάτων του ΕΛΤΑ - «Αποδυναμώνει την παρουσία του κράτους, η απόφαση να επανεξεταστεί»
«Να καταλάβουν λοιπόν οι υπεύθυνοι, ότι μια τέτοια απόφαση αποδυναμώνει σε όλη τη χώρα την αίσθηση της αναγκαίας παρουσίας του κράτους, πολύ περισσότερο ανάμεσα στους πιο αδύναμους»
Ο Αντώνης Σαμαράς 50
Το κλείσιμο 204 καταστημάτων των ΕΛΤΑ έφερε και γαλάζιες αντιδράσεις – Η διαβεβαίωση για κατ’ οίκον εξυπηρέτηση
Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, ο ετήσιος τζίρος των Ελληνικών Ταχυδρομείων είναι 15 εκατ. ευρώ, κι ενώ το ετήσιο κόστος λειτουργίας είναι πολλαπλάσιο και αγγίζει τα 90 εκατ. ευρώ
ΕΛΤΑ 22
Στην Αθήνα σήμερα η νέα πρέσβης των ΗΠΑ Κίμπερλι Γκίλφοϊλ - Η πρώτη της επίσημη υποχρέωση και το πάρτι προς τιμήν της
Η πρώτη επίσημη υποχρέωση Κίμπερλι Γκίλφοϊλ είναι προγραμματισμένη για την Τρίτη όταν θα υποβάλει τα διαπιστευτήριά της στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνο Τασούλα, σε τελετή στο Προεδρικό Μέγαρο
Η Κίμπερλι Γκιλφόιλ 18