Τρίτη, 30 Απρ.
18oC Αθήνα

Ιστοσελίδα για τα σκουπίδια

Στους δρόμους της πόλης είναι συγκεντρωμένοι περισσότεροι από 10 τόνοι σκουπιδιών.

Μια ιστοσελίδα με το χαρακτηριστικό τίτλο merdeinmarseille.org (“Σκατά στη Μασσαλία”) επιτρέπει στους κατοίκους του μεγάλου γαλλικού λιμανιού να αναρτούν φωτογραφίες με τα σκουπίδια που ασχημαίνουν την πόλη τους.

“Μπορείτε να στείλετε φωτογραφίες με νεκρούς αρουραίους, αναποδογυρισμένους κάδους απορριμμάτων, περιττώματα σκύλων στα πεζοδρόμια, σκουπιδότοπους στις παραλίες και γενικά, με ό,τι κάνει τη Μασσαλία μια βρόμικη πόλη” αναφέρεται στην σελίδα “υποδοχής” του ιστότοπου.

Η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε το καλοκαίρι από δύο Μαρσεγιέζους που αγαπούν την πόλη τους και όπου σημειώνονται επαναλαμβανόμενες απεργίες των εργατών καθαριότητας. Στην τελευταία απεργία, που διήρκησε περίπου 15 ημέρες τον Οκτώβριο, στους δρόμους της πόλης συγκεντρώθηκαν σχεδόν 10.000 τόνοι απορριμμάτων.

Οποιοσδήποτε μπορεί να στείλει φωτογραφίες, αρκεί να διευκρινίζει το πού και πότε τραβήχτηκαν και να γράφει κάποιο σχόλιο.

“Κατοικώ στη Μασσαλία, αγαπώ την πόλη μου όμως εκεί έχει γίνει ‘βόρβορος’ και αυτό δείχνω”, εξήγησε ο Πατρίκ Ντελόρμ, τεχνικός διευθυντής σε μια εταιρεία πληροφορικής, αναλύοντας τη φιλοσοφία της ιστοσελίδας του.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε