Κόσμος

Προστατέψτε τα ΜΜΕ κ. Μεντβέντεφ

Οι δημοσιογράφοι καλούν τον πρόεδρο Μεντβέντεφ θα προστατεύσει τα μέσα ενημέρωσης.
 

Οι ρώσοι δημοσιογράφοι κάλεσαν τον πρόεδρο Ντμίτρι Μεντβέντεφ να προστατεύσει τα μέσα ενημέρωσης που δραστηριοποιούνται στη Ρωσία, έπειτα από τη βίαιη επίθεση εναντίον του δημοσιογράφου Ολεγκ Κασίν, αναφέρεται σε σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Kommersant.
 
Ο Ολεγκ Κασίν, ο οποίος εργάζεται για την Kommersant, έχει τεθεί σε τεχνητό κώμα αφού τραυματίσθηκε πολύ σοβαρά το βράδυ της Παρασκευής από δύο άτομα που τον χτύπησαν χωρίς να τον κλέψουν, μπροστά από την κατοικία του στη Μόσχα.
 
“Αποδεικνύεται ότι ένας δημοσιογράφος στη Ρωσία αποτελεί στόχο εύκολο, θεαματικό και καθόλου επικίνδυνο”, αναφέρεται σε διακήρυξη που υπογράφεται από 600 ρώσους δημοσιογράφους, το κείμενο της οποίας δημοσιεύει η Kommersant.
 
“Το δικαίωμα ενός δημοσιογράφου να ασκήσει φυσιολογικά τα καθήκοντά του χωρίς να φοβάται για τη ζωή του, είναι το δικαίωμα της κοινωνίας να μιλά και να ακούγεται…Για τον λόγο αυτόν είναι απαραίτητο να γίνει έρευνα στην υπόθεση του Ολεγκ Κασίν μέχρι να διαλευκανθεί”, αναφέρεται στο κείμενο.
 
“Είναι καιρός οι δημοσιογράφοι στη Ρωσία να προστατεύονται. Οι αρχές είναι άμεσα υπεύθυνες για την ασφάλεια των μέσων ενημέρωσης στη χώρα”, δηλώνουν οι δημοσιογράφοι που υπογράφουν το κείμενο.
 
Ο Ολεγκ Κασίν κάλυπτε για την Kommersant τις δραστηριότητες της ρωσικής προεδρίας, αλλά και τις διαδηλώσεις της αντιπολίτευσης.
 
Δεκάδες συνάδελφοί του διαδήλωσαν χθες μπροστά από την έδρα της αστυνομίας της Μόσχας, απαιτώντας την πραγματοποίηση έρευνας για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.
 
Πολλοί δημοσιογράφοι έχουν δεχθεί επιθέσεις, έχοντας τραυματισθεί ή σκοτωθεί τα τελευταία χρόνια στη Ρωσία, ενώ οι έρευνες της αστυνομίας δεν ολοκληρώνονται παρά σπανίως.
 
Η γνωστότερη περίπτωση είναι η δολοφονία της δημοσιογράφου της αντιπολίτευσης Ανα Πολιτκόφκσαγια, στη Μόσχα το 2006. Τέσσερα χρόνια μετά, ο εντολέας της δολοφονίας της δεν έχει εντοπισθεί από την αστυνομία.
 
 
Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Ιταλία προγραμματίζει πτήσεις για να επαναπατρίσει από τη Μέση Ανατολή εγκλωβισμένους πολίτες
Ο υπουργός Άμυνας, Γκουίντο Κροσέτο, προκάλεσε πολιτική αντιπαράθεση, αφού βρέθηκε εγκλωβισμένος στο Ντουμπάι με την οικογένειά του και επέστρεψε στη Ρώμη με στρατιωτικό αεροσκάφος
Το αεροδρόμιο στο Ντουμπάι
IDF για Ιράν: Χτυπήσαμε το προεδρικό μέγαρο και το κτίριο του Ανωτάτου Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας
Στην ανακοίνωση του IDF τονίζεται πως το εν λόγω συγκρότημα του ιρανικού καθεστώτος θεωρείται ως ένα από τα πιο ασφαλή στο Ιράν και εκτείνεται σε πολλούς δρόμους στο κέντρο της Τεχεράνης
IDF για Ιράν: Χτυπήσαμε το προεδρικό μέγαρο και το κτίριο του Ανωτάτου Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας
Το σακίδιο έκτακτης ανάγκης αν ακουστούν σειρήνες στην Κύπρο – Οι οδηγίες προς τους πολίτες από το υπουργείο Εσωτερικών
«Δημιούργησε, προληπτικά, το δικό σου σακίδιο έκτακτης ανάγκης με βασικά προϊόντα, το οποίο θα μπορείς εύκολα να μεταφέρεις σε καταφύγιο, στο ενδεχόμενο που θα δοθούν σχετικές οδηγίες»  αναφέρει η ανακοίνωση
Σακίδιο έκτακτης ανάγκης
Κρουαζιερόπλοια με Έλληνες επιβάτες και πληρώματα εγκλωβίστηκαν στον Περσικό Κόλπο - Αγωνία και για 85 Έλληνες ναυτικούς
«Έχουμε προμήθειες για μία εβδομάδα. Υπάρχει αναγγελία από το Ιράν που λέει ότι δεν περνούν τα πλοία από εδώ γιατί κινδυνεύουν να χτυπηθούν», λέει στο newsit.gr πλοίαρχος του κρουαζιερόπλοιου
Πηγή φωτογραφίας από marinetraffic.com
Το βασίλειό τους για ένα ιδιωτικό τζετ: Οι ζάμπλουτοι του πλανήτη πληρώνουν ακόμα και 350.000 δολάρια για να φύγουν από τον Κόλπο
Η Σαουδική Αραβία αποτελεί τη μόνη διέξοδο για όλους αυτούς οι οποίοι έχουν εγκλωβιστεί στον Κόλπο και αναζητούν ένα ασφαλές πέρασμα από την περιοχή
ιδιωτικό τζετ