Πολιτική

Μαξίμου: “Δεν πέρασε η αντιμνημονιακή φρενίτιδα”

Η αποχή, το θέμα ίσως της βραδιάς σχολιάστηκε αμέσως απο το Μέγαρο Μαξίμου. Οπως εκτιμούν, προβληματίζονται έντονα, αλλά δηλώνουν αισιοδοξία καθώς όπως υποστηρίζουν δεν πέρασε η αντιμνημονιακή φρενίτιδα.


Νωρίτερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε οτι: «Η κυβέρνηση θα τοποθετηθεί με ευθύνη και ειλικρίνεια μόλις υπάρξει σαφής αποτίμηση και εικόνα της ετυμηγορίας του λαού, όπως αυτή αποτυπώθηκε στις κάλπες».

Και συνέχισε: «Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο πρώτος γύρος των αυτοδιοικητικών εκλογών, στο πλαίσιο του “Καλλικράτη”. Στην κρισιμότατη αυτή καμπή για τη σωτηρία της χώρας, έχοντας απόλυτη συναίσθηση του εθνικού μας καθήκοντος, η κυβέρνηση κάλεσε τους πολίτες να απορρίψουν κάθε προσπάθεια ανακοπής του σχεδίου για τη διάσωση αλλά και την αναμόρφωση της χώρας.

Οι κάλπες έκλεισαν. Ο λαός ήδη μίλησε. Αναμένουμε με απόλυτο σεβασμό την αποτύπωση της λαϊκής ετυμηγορίας. Μόλις υπάρξει σαφής αξιόπιστη και καθαρή εικόνα των στοιχείων που συναποτελούν την ετυμηγορία των πολιτών, τότε ο πρωθυπουργός, με μοναδικό γνώμονα το εθνικό συμφέρον και την προστασία των κόπων, των θυσιών, αλλά και των επιτευγμάτων του ελληνικού λαού, θα τοποθετηθεί με απόλυτη ευθύνη και ειλικρίνεια απέναντι στον ελληνικό λαό», αναφέρει η δήλωση Πεταλωτή.

Αυτό σημαίνει ότι η πρώτη επίσημη τοποθέτηση της κυβέρνησης αναμένεται μετά τις 21:30. Ήδη, στην οδό Ιπποκράτους μεταβαίνουν κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ για να κάνουν μια πρώτη αποτίμηση. Λίγο πριν από τις 19:00 έφτασε ο Κώστας Λαλιώτης. Στελέχτη του Κινήματος αρνήθηκαν να κάνουν δηλώσεις, όμως υπάρχει αισιοδοξία για το αποτέλεσμα του α’ γύρου των εκλογών.

Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε για τις πρώτες εκτιμήσεις από στελέχη της κυβέρνησης και κομματικά όργανα ενώ βρισκόταν στο σπίτι του, στο Καστρί. Αργότερα, θα μεταβεί στην Ιπποκράτους και περίπου στις 21:00 ο Γιώργος Παπανδρέου θα προεδρεύσει σε συνεδρίαση του συντονιστικού οργάνου, το οποίο θα εξετάσει το αποτέλεσμα και θα εισηγηθεί σχετικά στον πρωθυπουργό.

Αφού η κατάσταση έχει αποσαφηνιστεί, ο πρωθυπουργός αναμένεται να προβεί σε δηλώσεις και να ανακοινώσει τις προθέσεις του. Ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί αν οι δηλώσεις του θα γίνουν από το Μαξίμου ή αν ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στο Ζάππειο. Αν γίνει το δεύτερο, αυτόματα σημαίνει πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μητσοτάκης για τα μπλόκα: Είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος ότι μέσα στις επόμενες ημέρες θα έχουμε μία εκτόνωση της κατάστασης
Πρώτη προτεραιότητα η στήριξη διαθέσιμου εισοδήματος απέναντι στην ακρίβεια - Από Ιανουάριο εκατομμύρια συμπολίτες μας θα δουν τη στήριξη στο εισόδημά τους
Συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Κώστα Τασούλα με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Προεδρικό Μέγαρο 20
«Χαμόγελα» στο ΠΑΣΟΚ για την παρουσία Ανδρουλάκη στη Βουλή: Η «ανακύκλωση» επιδομάτων, οι «Μεσσίες» και το κρασάκι στην Καισαριανή
Στη Χαριλάου Τρικούπη περιγράφουν την ομιλία Ανδρουλάκη ως αυτή που κατάφερε να παρουσιάσει τη μεγάλη εικόνα, αυτή που εξηγούσε ότι μετά το πέρας του Ταμείου Ανάκαμψης, η οικονομία θα μπει σε τροχιά στασιμότητας
Νίκος Ανδρουλάκης