Κόσμος

Η πύρινη λαίλαπα απειλεί σπίτια στην Πορτογαλία

Οι αρχές προστασίας ανακοίνωσαν ότι περισσότερες από 20 πυρκαγιές μαίνονταν σήμερα το πρωί στην Πορτογαλία.

Οι πυροσβέστες αγωνίζονται σήμερα να κρατήσουν τις φλόγες μακριά από κατοικημένες περιοχές στην περιοχή του Πόρτο, στη βόρεια Πορτογαλία, σύμφωνα με πληροφορίες των μέσων ενημέρωσης.

Οι φλόγες έχουν πλησιάσει μερικά σπίτια στο Σάο Πέδρο ντα Κόβα, γράφει η εφημερίδα “Πούμπλικο”, ενώ άλλη πυρκαγιά απειλεί αστική περιοχή στο Βαλόνγκο, επίσης στην ίδια περιοχή.

Οι αρχές προστασίας ανακοίνωσαν ότι περισσότερες από 20 πυρκαγιές μαίνονταν σήμερα το πρωί στην Πορτογαλία. Ο κίνδυνος από αυτές κρίνεται υψηλός, ιδιαίτερα στο βόρειο και το κεντρικό τμήμα της χώρας.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, περίπου 700.000 στρέμματα κάηκαν από τις πυρκαγιές στα μέσα του Αυγούστου. Περίπου το 45% των πυρκαγιών υπολογίζεται ότι προκαλείται από ανθρώπινη αμέλεια.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Συγκλονίζει η οικογένεια του ήρωα της επίθεσης στο Σίδνεϊ: «Η Συρία είναι περήφανη γι’ αυτόν – Από μικρός ήταν γενναίος»
«Ενήργησε ενστικτωδώς, χωρίς να σκεφτεί ποιοι ήταν οι άνθρωποι που σκοτώνονταν - χωρίς να γνωρίζει τη θρησκεία τους» είπε με περηφάνεια ο θείος του
Ο θείος του ήρωα του Σίδνεϊ μπροστά από το πατρικό του σπίτι στην Ιντλίμπ της Συρίας
Μόσχα: Μυστηριώδης θάνατος αντιπροσώπου σερβικής κρατικής εταιρείας που πούλαγε όπλα και πυρομαχικά στην Ουκρανία
Οι σερβικές αρχές έκαναν έρευνες στα γραφεία και διαπίστωσαν ότι έλλειπαν πολλοί φάκελοι και ότι είχαν αφαιρεθεί οι σκληροί δίσκοι των υπολογιστών
Αυτόματα τυφέκια σε έκθεση όπλων και πυρομαχικών
Νέα στοιχεία για το μυστήριο ταξίδι των δραστών της τρομοκρατικής επίθεσης του Σίδνεϊ στις Φιλιππίνες - Η πιθανή εμπλοκή τους με ισλαμιστές μαχητές
Οι δυο τους έμειναν στο νησί περίπου έναν μήνα και συγκεκριμένα σε μία περιοχή στην οποία είναι γνωστό ότι δραστηριοποιούνται φανατικοί ισλαμιστές
αυστραλία