Ελλάδα

224 εφοριακοί δεν έκαναν φορολογική δήλωση!

Την ώρα που η εφορία κυνηγάει τους πολίτες και πολλές φορές του χαμηλοεισοδηματίες για φοροδιαφυγή, 224 εφοριακοί δεν έχουν κάνει φορολογική δήλωση!

Όσο και αν ακούγεται απίστευτο είναι όμως αληθινό και φυσικά…ελληνικό! Οι διασταυρώσεις της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων αποκάλυψαν τους “αμελείς” εφοριακούς για 3 χρόνια (2007-2009) δεν έκαναν δήλωση φορολογίας και δεν πλήρωσαν ούτε ένα ευρώ!
 
Πρόκειται για 224 εφοριακούς που πιάστηκαν επιτέλους στα δίχτυα της ίδιας τους της υπηρεσίας.
 
Τα αναλυτικά στοιχεία τους στάλθηκαν άμεσα στη Γενική Γραμματεία Φορολογικών και Τελωνειακών Θεμάτων και στη συνέχεια με ετνολή της πολτικής ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών δόθηκε εξαιρετικά επείγον σήμα για να ελεγχθούν οι εφοριακοί. Μάλιστα όπως αποκάλυψε το Mega, το σήμα είχε ως αποδέκτες όλες τις περιφερειακές οικονομικές επιθεωρήσεις από τις οποίες ζητούνται άμεσες ενέργειες και έλεγχος κατά προτεραιότητα.
 
Ο έλεγχος θα εστιαστεί στην τυχόν διάπραξη πειθαρχικών παραπτωμάτων και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν ΕΔΕ.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Οικονομικών οι εφοριακοί θα ελεγχθούν κατά προτεραιότητα με το σκεπτικό πως δεν είναι δυνατόν να κυνηγούν τους φοροφυγάδες υπάλληλοι που δεν υποβάλλουν καν δήλωση φορολογίας εισοδήματος. Ανάλογα και με τα ευρήματα είναι εξαιρετικά πιθανόν να ζητηθεί και έλεγχος του πόθεν έσχες.
Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Την επιμέλεια των παιδιών του Πολωνού καθηγητή που δολοφονήθηκε στην Αγία Παρασκευή ζητά η οικογένειά του
Η οικογένεια του θύματος τονίζει ότι είναι απολύτως αναγκαίο τα παιδιά να παραμείνουν κοντά σε οικεία πρόσωπα που μπορούν να τους προσφέρουν αγάπη και φροντίδα
Ο Πολωνός καθηγητής που δολοφονήθηκε στην Αγία Παρασκευή 3
Η Ελλάδα πρέπει να εξοπλιστεί με φονικά UAV – Οι απαιτήσεις του σύγχρονου πεδίου μάχης και η γεωπολιτική απειλή της Τουρκίας
Την ώρα που η τουρκική δύναμη UCAV εξελίσσεται και ενισχύεται, η χώρα μας κινείται αργά, με έμφαση σε μη επανδρωμένα συστήματα παρακολούθησης και επιτήρησης
TB3 Bayraktar 4