Κόσμος

Χωμένος στα σκάνδαλα ως τον λαιμό ο υπουργός Εργασίας

 Το σκάνδαλο Μπετανκούρ είναι ως φαίνεται η κορυφή του παγόβουνου για τον γάλλο υπουργό Εργασίας Ερίκ Βερτ.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα  πούλησε σε χαμηλή τιμή σε γνωστούς του ένα κρατικό ιππόδρομο όταν ήταν υπουργός Προϋπολογισμού.

    Απαντώντας σε ερώτηση του Γαλλικού Πρακτορείου, το υπουργείο Προϋπολογισμού αμφισβήτησε την πληροφορία αυτή διαβεβαιώνοντας ότι η παραχώρηση “πραγματοποιήθηκε με εντελώς νόμιμο τρόπο και προς το συμφέρον του κράτους”.

    Σύμφωνα με την εφημερίδα “Le Canard enchaine”, ο Βερτ, ακριβώς πριν αποχωρήσει από το υπουργείο Πολιτισμού, το Μάρτιο του 2010, για να αναλάβει το υπουργείο Εργασίας, “ξεπούλησε ένα τμήμα του δάσους της Κομπιέν (βόρεια του Παρισιού), με τον ιππόδρομο και το γκολφ του, σε μια φιλική ένωση”, που ως τότε μίσθωνε τους χώρους αυτούς, έναντι 2,5 εκατομμυρίων ευρώ, τιμή σαφώς κατώτερη απ’ αυτή της αγοράς, σύμφωνα με την εφημερίδα.

    “Η συναλλαγή αυτή πραγματοποιήθηκε χωρίς κανένα διαγωνισμό”, προσθέτει η σατιρική εφημερίδα, η οποία διαβεβαιώνει ότι ο πρόεδρος της εν λόγω ένωσης, της Societe des Courses de Compiegne, είναι ένας “οικείος” του Ερίκ Βερτ, ο οποίος εκλέγεται στην περιοχή.

    Ο υπουργός είναι επίσης δήμαρχος του Σαντιγί, μιας πόλης κοντά στην Κομπιέν.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο βασιλιάς Φελίπε και η βασίλισσα Λετίθια επισκέφθηκαν τραυματίες του δυστυχήματος στην Κόρδοβα - Φωτογραφίες
Το βασιλικό ζεύγος ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες που νοσηλεύονται, υπογραμμίζοντας ότι η σκέψη τους βρίσκεται κοντά σε όλους όσοι επλήγησαν από το δυστύχημα
Ο βασιλιάς Φελίπε και η βασίλισσα Λετίθια της Ισπανίας συνομιλούν με τραυματίες της σιδηροδρομικής τραγωδίας, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους στο νοσοκομείο «Reina Sofia»
Η Ryanair «τρολάρει» τον Έλον Μασκ ανακοινώνοντας προς τιμήν του προσφορά «θέσεων για μεγάλους ηλίθιους» με 16,99 λίρες
Η Ryanair ξεκινά την πώληση θέσεων «Big Idiot» καθώς εντείνεται η διαμάχη με τον Elon Musk ο οποίος είχε ζητήσει να απολυθεί ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, αφήνοντας υπονοούμενα για πιθανή εξαγορά της από τον ίδιο
Ο Έλον Μασκ και ο διευθυντής της Ryanair, Μάικλ Ο'Λίρι 6
Παραλήρημα Τραμπ για τον έναν χρόνο στην προεδρία των ΗΠΑ - Η Ματσάδο, οι μετανάστες, το ΝΑΤΟ και η Γροιλανδία
«Η Μαρία Κορίνα Ματσάδο θα μπορούσε να «εμπλακεί» στη διακυβέρνηση της Βενεζουέλας» είπε μεταξύ άλλων ο Τραμπ, που στο μεγαλύτερο μέρος της συνέντευξής του επικεντρώθηκε στο φλέγον ζήτημα των μεταναστών
Donald Trump 18